Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ. Νεκρός σε καμένο αυτοκίνητο ο Έλληνας πρέσβης που αγνοούνταν στη Βραζιλία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα του Αμοιρίδη απανθρακωμένο. Ατύχημα ή δολοφονία; ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Νεκρός φέρεται μέσα σε καμένο αυτοκίνητο ο Έλληνας πρέσβης που αγνοούνταν στη Βραζιλία
Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, από τις βραζιλιανικές Αρχές.  

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε πτώμα το οποίο ενδέχεται να είναι του Κυριάκου Αμοιρίδη απανθρακωμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί, όπως μεταδίδουν το BBC και ο Guardian.  

Το χρονικό της εξαφάνισης...

Ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και τρεις ημέρες και οι αρχές της χώρας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο μιας και ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν με τη σύζυγό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.
Την τελευταία φορά που κάποιος είδε τον 59χρονο Κυριάκο Αμοιρίδη, ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, όταν εθεάθη σε ένα φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, είναι γνωστό ωστόσο ότι ο πρέσβης βρισκόταν στο Ρίο.
Η εφημερίδα Folha που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία αναφέρει πως ήδη έχει ενημερωθεί για το γεγονός τόσο το αρμόδιο υπουργείο στη Βραζιλία όσο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 
Όπως αναφέρει η The Sun, αξιωματούχος σημείωσε πως επικοινώνησε με τον Έλληνα πρέσβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας με γραπτά μηνύματα, αλλά δηλώνει πως δεν είναι βέβαιος πως ο ίδιος απαντούσε στα μηνύματα. 
Capture copy
Πηγή: Ελληνική Πρεσβεία
Την δήλωση της εξαφάνισης σύμφωνα με πληροφορίες έκανε η σύζυγος του πρέσβη στις Αρχές, η οποία δεν κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν προβεί σε οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. Πάντως η είδηση της εξαφάνισης έχει απασχολήσει μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα.
Sputnik
WP

Το Sputnik σημειώνει ακόμα πως o Έλληνας πρέσβης είχε λάβει άδεια για τις μέρες αυτές των εορτών (από 22 Δεκεμβρίου) και θα επέστρεφε στα καθήκοντά του στις 9 Ιανουαρίου. 

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.  Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο για το πώς κατέληξε εκεί ο πρέσβης. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.  
Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive