Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία Ρώσου Πρέσβη - Τα τρία δεδομένα και η πολύ βολική της κατάληξη. Του Στρατή Μαζίδη


Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια μιας έκθεσης σε γκαλερί από Τούρκο αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων, ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη, η οποία αποδεικνύει πως ο συριακός πόλεμος είναι τόσο πολυδιάστατος όσο και πολύπλοκος.
Πάρα ταύτα αν και πολύ νωρίς για να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα, μπορούμε να διαπιστώσουμε δύο ξεκάθαρα δεδομένα και να προβούμε σε μια σημαντική επισήμανση....
Πρώτον, αυτή ήταν η πρώτη δολοφονία υψηλού κρατικού αξιωματούχου τρίτης χώρας που εμπλέκεται στον πόλεμο της Συρίας.
Δεύτερον, η Τουρκία στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι μια χώρα-ζελέ. Ασταθέστατη, επικίνδυνη και σαθρή. 

Το γεγονός πως τελικά ο δολοφόνος δεν εξαπάτησε όπως αρχικά αναφέρθηκε, αλλά ήταν αστυνομικός και μάλιστα επίλεκτος είναι πολύ σοβαρό. Εκτός του ότι πουθενά δεν μπορείς να σταθείς, μάλλον δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι και κανέναν.
Ας σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο άνθρωπος αυτός, ο Mevlüt Mert Altıntaş δεν είχε θιχθεί στο ελάχιστο από το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο Ερντογάν μετά το υποτιθέμενο πραξικόπημα.
Τρίτον, και πως να θιχθεί αφού ήταν ένθερμος υποστηρικτής του AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Η επισήμανση την οποία κάνουμε είναι η πολύ βολική κατάληξη της δολοφονίας του Andrey Karlov, καθώς ο δολοφόνος κατέληξε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας.

Δεν υπονοούμε απαραίτητα πως η δολοφονία σχεδιάστηκε από το επίσημο κράτος (διότι για το βαθύ δεν είμαστε σίγουροι) άλλωστε ο Ερντογάν φέρει ακέραια ευθύνη όταν μπολιάζει με ακραίους ισλαμιστές τα σώματα ασφαλείας, ωστόσο ο Altıntaş εκτελέστηκε επί τόπου ενώ μπορούσε να πιαστεί ζωντανός.


Αν είχε πιαστεί ζωντανός, πιθανότατα θα μιλούσε και όπως φαίνεται, αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Το "γιατί" πρέπει να αναζητήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive