Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ: Νέο κύμα από το βράδυ – Που θα χιονίσει

mylopotamos_xionia
Με χιόνια θα βρει την Ελλάδα το 2017 καθώς, το κύμα κακοκαιρίας, θα επιμείνει μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Συμφωνα τώρα με τους μετεωρολόγους το πρώτο κύμα χιονιού που χτύπησε τα ξημερώματα της Πέμπτης την Αττική, θα το διαδεχτούν δυο ακόμα....
 «Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.
Ενώ, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι και σφοδρές στα τμήματα της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας, της νοτιοανατολικής Στερεάς, από το ύψος δηλαδή της Φθιώτιδας μέχρι και την Αττική.
Το επόμενο «κύμα» θα χτυπήσει τη χώρα, από τις 4 σήμερα το απόγευμα, με πυκνό χιόνι στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Ανατολικής Πελοποννήσου, και στις Δυτικές Κυκλάδες.
Ειδικά για την Αττική σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΕΜΥ, μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, απόψε το βράδυ μεταξύ 9 και 12 τη νύχτα, ο χιονιάς θα παρουσιάσει νέα έξαρση, όχι πάντως τέτοιας έντασης όσο είχε τα ξημερώματα. Αναμένεται δηλαδή πυκνή χιονόπτωση, όχι όμως με τόσο χοντρές νιφάδες, ενώ πιο έντονο το φαινόμενο θα είναι στα δυτικά ελαφρώς περισσότερο τα δυτικά της Αττικής, τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό. Το χιόνι θα παραμείνει στην Αττική και την Παρασκευή το πρωί, στα βόρεια προάστια, όπου  αναμένεται  να φτάσει τους έξι πόντους.
Χιονόστρωση θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Κρήτης ακόμα και στην Μαγνησία.
Αύριο Παρασκευή, ο χιονιάς θα παραμείνει χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια σημαντική επιδείνωση, υποχωρούν και οι άνεμοι που δεν θα ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ.
Ο υδράργυρος απο σήμερα το βράδυ θα πάρει την κατιούσα και μεχρι και την πρωτοχρονιά θα κατρακυλήσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στους -10 και -12 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός
Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, «το χιόνι που έχει πέσει και έχει λιώσει, λόγω του παγετού (δηλαδή των αρνητικών θερμοκρασιών) κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα μετατραπεί σε πάγο και η κατάσταση θα απαιτεί μεγάλη προσοχή».
«Ο χονιάς θα κρατήσει και αύριο και το Σάββατο, γενικά στην ανατολική Ελλάδα και ειδικά σε μεγάλη περιοχή της Βοιωτίας και λιγότερο στην Αττική, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και την Θράκη, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.
Την Πρωτοχρονιά νωρίς το πρωί τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε περιοχές της Εύβοιας, των Κυκλάδων αλλά και στην Κρήτη, όπου δεν αναμένεται να υποχωρήσουν παρά αργά το βράδυ. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς μάλιστα αναμένονται θερμοκρασίες 6-7 βαθμούς οι μέγιστες.
Επί ποδός οι δήμοι
Στις κεντρικές αρτηρίες μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν ρίξει αλάτι, ενώ και η κίνηση των αυτοκινήτων λιώνει το χιόνι. Κλειστή η Πάρνηθα, αλλά και εκεί ο δρόμος έχει κλείσει από τις ταβέρνες και πάνω. Πρόβλημα υπάρχει στην Πεντέλη από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο και ως τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ είναι κλειστές και οι οδοί Θησέως και Διονύσου. Προβλήματα και στα λιμάνια, αφού υπάρχει γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive