Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Πώς έχασε ο Λιάγκας 550.000 ευρώ

Σε αναμμένα κάρβουνα καθόταν ο Γιώργος Λιάγκας για περισσότερο από τρεις ώρες χθες στην αίθουσα του κτιρίου 4 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αγωγή του εις βάρος ενός χρηματιστή και μιας εταιρίας, εξαιτίας των οποίων, όπως καταγγέλλει, έχασε τους κόπους μιας ζωής!...
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο γνωστός παρουσιαστής ήταν ταραγμένος και εκνευρισμένος και διαμαρτυρόταν για όσα ακούγονταν.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ
«Είναι ντροπή! Μου έχουν φάει όλα τα λεφτά» είπε για τα 550.000 ευρώ που... εξαφανίστηκαν!
Στο πλευρό του στάθηκε ένας στενός φίλος του, που κατέθεσε ως μάρτυρας: «Εχω φιλική σχέση με τον Λιάγκα από το 1996. Αρχισε να τοποθετεί τα χρήματά του στο Χρηματιστήριο περίπου από το 1998, όπως έκαναν οι Ελληνες εκείνη την περίοδο. Πάντα μέσω χρηματιστηριακής έπαιζε. Είναι ένας άνθρωπος της ασφάλειας ο Γιώργος. Απλώς ενημερωνόταν για τις κινήσεις της χρηματιστηριακής για να ξέρει τι έχει επενδύσει και τι κέρδος είχε. Ηθελε πάντα να επενδύει σε τράπεζες, ομόλογα και ρέπος».
Η γνωριμία του
Ο ίδιος περιέγραψε τη γνωριμία του παρουσιαστή με τον 21χρονο τότε χρηματιστή, αλλά και τους λόγους που τον εμπιστεύθηκε.
«Το 2007 γνωρίζει στη Λάρισα, όπου κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές, τον χρηματιστή, ο οποίος τον βοήθησε και στις εκλογές. Λίγο καιρό αργότερα ο νεαρός μετακόμισε στην Αθήνα, όπου τον γνώρισα κι εγώ. Η σχέση του ήταν φιλική με τον Λιάγκα και του είπε ότι έπιασε δουλειά στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Του είπε “αν έχεις λεφτά, δώσ' τα σε μένα να τα επενδύσω”» είπε ο μάρτυρας.
Εδρα: Πώς πείστηκε ότι ένας φοιτητής, που γνώριζε τόσο μικρό διάστημα (σ.σ.: τρεις μήνες), εργάζεται στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή και του έδωσε χρήματα;
Μάρτυρας: Οταν ήρθε στην Αθήνα μας έδωσε κάρτες της εταιρίας. Ο Λιάγκας ήξερε και τον ιδιοκτήτη, γιατί ήταν από τη Βουλιαγμένη. Τον ρώτησε αν είναι στην εταιρία και ο ιδιοκτήτης τον σύστησε σαν ανερχόμενο αστέρι.
Εδρα: Και πώς έκλεισε η συμφωνία;
Μάρτυρας: Ξέρω ότι του έδωσε ένα πακέτο συμβάσεων και απλώς τις υπέγραψε. Δεν συμπλήρωσε κάτι. Τα συμπλήρωσε ο χρηματιστής. Η συμφωνία ήταν να επενδύει τα λεφτά του σε ρέπος και blue chips.
Εδρα: Και δεν έλεγξε αν πράγματι γινόταν έτσι;
Μάρτυρας: Επένδυσε κάποια χρήματα. Οταν του είχε ζητήσει χρήματα, ο χρηματιστής του τα έδινε. Είχε εμπιστοσύνη, αφού όλα έμοιαζε να πηγαίνουν καλά.
Εδρα: Απλώς από αυτό έκανε τη διαπίστωση; Δεν ενημερωνόταν;
Μάρτυρας: Στην αρχή ξέρω ότι έπαιρνε ενημερώσεις. Νομίζω ότι αυτό σταμάτησε το 2008 και ξεκίνησε πάλι το 2010. Δεν ασχολήθηκε, γιατί όποτε ζητούσε χρήματα τα έπαιρνε. Δεν πήγαινε από την εταιρία. Είχαμε συνευρεθεί όλοι μαζί σε τραπέζι μαζί με τον χρηματιστή και τον ιδιοκτήτη το 2010. Ηταν και άλλοι επενδυτές και στελέχη.
Ηταν λίγο πριν από τον γάμο του το 2010, όταν ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε περίπου 330.000 ευρώ. «Τότε ο χρηματιστής τού πρότεινε να τα βάλουν σε γερμανικό ομόλογο. Είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται τους φίλους του πολύ. Θέλει την ασφάλεια της οικογένειάς του, δεν παίρνει ρίσκα. Δεν έχει γνώσεις Χρηματιστηρίου. Επαιζε όπως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, όπως όλος ο κόσμος και ποτέ μόνος του. Τον εμπιστεύθηκε και υπέγραψε τη σύμβαση, αλλά εκείνος επένδυσε σε παράγωγα. Ο Γιώργος απλώς υπέγραψε μια σύμβαση. Τώρα τι άλλο είχε μέσα δεν ξέρω. Ενα πακέτο που υπογράφουν όλοι και κανείς δεν διαβάζει» συμπλήρωσε ο μάρτυρας.
«Είμαι βλάκας»
Εκείνη τη στιγμή ο παρουσιαστής αναφώνησε: «Αυτή η ιστορία δείχνει πόσο βλάκας είμαι που τους εμπιστεύτηκα»!
Η εταιρία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι ο συγκεκριμένος χρηματιστής δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλός της, φέρνοντας στο δικαστήριο τον άλλοτε υπεύθυνο του τμήματος μηχανογράφησης να το βεβαιώσει: «Μέχρι τις 17 Αυγούστου 2015 ήμουν υπεύθυνος τμήματος μηχανογράφησης και σε θέματα ασφαλείας συναλλαγών. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν υπάλληλος. Δεν έχω γνώση του προσώπου αυτού. Δεν του έχω ανοίξει ποτέ λογαριασμούς ή φάκελο στην εταιρία. Προφανώς κάποιο ρόλο έπαιξε στην ιστορία, αλλά στην εταιρία δεν ήταν υπάλληλος. Μέσα στην εταιρία τον Αύγουστο του 2013 ακούστηκε ότι υπήρξε πρόβλημα με τον κ. Λιάγκα, ότι χάθηκαν χρήματα από τον λογαριασμό του. Ομως, τον συγκεκριμένο άνθρωπο (σ.σ.: χρηματιστή) δεν τον έχω δει ποτέ».
Ο απίστευτος εκνευρισμός στη συζήτηση της αγωγής
Το δικαστήριο απασχόλησε η ύπαρξη ενός ψεύτικου εταιρικού e-mail, από το οποίο υποτίθεται πως έφευγαν ενημερώσεις στον Γιώργο Λιάγκα, αλλά και τα δύο e-mails του παρουσιαστή.
«Την ημέρα που έγινε η συνάντηση στην εταιρία πήραμε τον κ. Δένδια, τότε υπουργό Δικαιοσύνης, και πήγαμε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ανακαλύψαμε ότι το e-mail προς τον Λιάγκα ήταν πλαστό και όχι της εταιρίας. Ο Γιώργος δούλευε στο Star το 2007 και είχε δώσει το e-mail του καναλιού. Το 2008 έκανε αυτό που έχει μέχρι σήμερα» υποστήριξε ο φίλος του.
Την ύπαρξη δύο ηλεκτρονικών διευθύνσεων επιβεβαίωσε και πρώην τεχνικός της εταιρίας που κατέθεσε ως μάρτυρας: «Ο κ. Λιάγκας είχε ζητήσει αποστολή μέσω e-mail για ενημέρωση. Δεν ξέρω τι είχε δώσει, αλλά θυμάμαι ότι από ένα διάστημα και μετά στέλναμε σε δύο διευθύνσεις. Υπάρχει πάντα αίτηση-έγγραφο που κατατίθεται στο αποθετήριο του Χρηματιστηρίου. Νομίζω το φθινόπωρο του 2008 μπήκε το δεύτερο e-mail. Οι αποστολές γίνονται όταν υπάρχει συναλλαγή. Πάντως είναι εύκολο να παραποιηθεί ο αποστολέας. Επίσης είναι σπάνιο στα τόσα χρόνια συνεργασίας να μην υπάρχει καμία τηλεφωνική συνομιλία».
Καμία απόδειξη
Εμφανώς εκνευρισμένος ο παρουσιαστής φώναξε: «Δεν έχω πάρει πότε τηλέφωνο στην εταιρία! Επαιρνα τον χρηματιστή και κανόνιζε αυτός! Συγγνώμη, κυρία πρόεδρε, αλλά... Δεν έχουν τη φωνή μου»!
Καμία απόδειξη δεν εμφάνισε η εταιρία ούτε ως προς την παράδοση των απαραίτητων κωδικών pin στον κ. Λιάγκα, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά πως τα έλαβε. «Τα pin παραλαμβάνει ο πελάτης με προσωπικό κούριερ. Αποδεικτικό υπήρχε για όλες τις αποστολές αλλά δεν τα κρατάμε για πολλά χρόνια γιατί είναι τεράστιος όγκος χαρτιών. Πάντως γίνεται προσωπική επίδοση» κατέθεσε ο τεχνικός.
Σκηνές απείρου κάλλους στο ραντεβού με τον χρηματιστή
Πέρασαν τρία χρόνια μέχρι τη στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης (ότι τα λεφτά έκαναν φτερά!), λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο του 2013 κι ενώ ο Γιώργος Λιάγκας βρισκόταν στην Τήνο.
«Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος από την εταιρία που του είπε “χαθήκαμε τελείως απ' όταν έφυγες από την εταιρία”. Εδωσα στον Γιώργο υπογλώσσιο γιατί είναι εμφραγματίας! Πήρε κατευθείαν τον ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής να τον ρωτήσει τι έχει γίνει. Εκείνος τον κάλεσε πέντε λεπτά αργότερα και του είπε πως ο λογαριασμός του είναι μηδενικός από το 2011» περιέγραψε χθες ο φίλος του παρουσιαστή.
Στα γραφεία της εταιρίας
Η ταραχή του Γιώργου Λιάγκα οδήγησε σε άμεσο κλείσιμο ραντεβού στα γραφεία της εταιρίας, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους: «Ηρθαμε στην Αθήνα αμέσως και κάναμε ραντεβού στην εταιρία στις 11 Αυγούστου 2013. Ο χρηματιστής, ο Λιάγκας, εγώ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας (σ.σ: έχει κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα σε συμβολαιογράφο) και ακόμη ένα στέλεχος. Τότε μάθαμε ότι τα χρήματα παίχτηκαν σε παράγωγα.
Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος έκανε επίθεση στον χρηματιστή λέγοντάς του “έφαγες τα λεφτά του ανθρώπου, έχεις κάνει τόσα, γι' αυτό σε διώξαμε, είσαι απατεώνας”. Εκείνος απάντησε ότι ευθύνεται το back office της εταιρίας και πήρε τη δικηγόρο του, υποστηρίζοντας ότι τον απειλούν και θα τον ρίξουν από το παράθυρο».

1 σχόλιο:

  1. Ρε τι επαθε ο κερατοσαΛιαγκας....Ο πιτσιρικας χρηματιστης παντως παιζει να ...ετρωγε την Φαιη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive