Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ – Καταζητείται για 100.000 ευρώ – Οργώνουν τη Γερμανία

Berolino
Σε εξέλιξη  είναι επιχείρηση  της γερμανικής αστυνομίας στην πόλη Έμεριχ, καθώς εκεί ζούσε ο νεαρός Τυνήσιος, που φέρεται να συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο. Μάλιστα οι Αρχές είναι τόσο απελπισμένες που δίνουν αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται....
Η ταυτότητά του βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού.  Το έγγραφο, που βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγου του φορτηγού, είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί. Ωστόσο την ανεύρεσή του περιπλέκει το γεγονός ότι έχει χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικές ταυτότητες και τρεις διαφορετικές εθνικότητες.
Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.
Να σημειωθεί ότι η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις–περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.
amri
O υπήκοος Τυνησίας που θεωρείται ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο βρισκόταν στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών, καθώς υπήρχαν υποψίες σε βάρος του ότι προετοίμαζε επίθεση και τον Νοέμβριο σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.
«Η δικαστική αστυνομία της Ρηνανίας Βόρειας- Βεστφαλίας είχε ξεκινήσει έρευνα με τη συνδρομή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας εξαιτίας των υποψιών σχετικά με την προετοιμασία μιας σοβαρής εγκληματικής ενέργειας που αντιπροσώπευε κίνδυνο για την ασφάλεια του Κράτους» δήλωσε ο Ραλφ Γέγκερ, ο υπουργός Εσωτερικών αυτού του κρατιδίου στη δυτική Γερμανία όπου διέμενε ο ύποπτος.
Ο Γερμανός αξιωματούχος επισήμανε επιπλέον ότι ο Τυνήσιος είχε επαφές με ισλαμιστές στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία.
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας αντήλλαξαν τα ευρήματά τους και τις πληροφορίες τους σχετικά με αυτό το πρόσωπο με το Κοινό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας τον Νοέμβριο του 2016» εξήγησε ο υπουργός σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο καταζητούμενος είχε φτάσει στην Ιταλία το 2012 και φέρεται να είχε αναχωρήσει για την Γερμανία το 2015. Την είδηση της παραμονής του στην Ιταλία, τα περασμένα χρόνια, επιβεβαιώνει και η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore, ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.
Στην επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι αναζητάται νέος ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό εναντίον πλήθους ανθρώπων στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου προέβη σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.
«Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητάμε αυτόν τον ύποπτο» δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη».
Εξάλλου, η γερμανική αστυνομία κάνει έρευνες σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη δυτική Γερμανία, όπου ο Τυνήσιος που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο, πιστεύεται πως διέμενε, έγραψε σήμερα μια εφημερίδα.
Η Rheinische Post έγραψε ότι το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων βρίσκεται στην πόλη Έμεριχ, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης της Κολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive