Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

«Εσχάτη προδοσία» τα Capital Controls;

«Εσχάτη προδοσία» τα Capital  Controls;
Έφτασε η ώρα να αποδοθούν ευθύνες σε όσους, έριξαν την χώρα στην περιπέτεια των Capital Controls. Έξωθεν πιέσεις και αδυναμία του τραπεζικού συστήματος, αβεβαιότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης, ήταν οι λόγοι που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί, για να μην εξατμιστούν οι καταθέσεις από τις τράπεζες. Ήταν όμως, όντως απαραίτητοι;...
Ο Γιώργος προβόπουλος, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, λέει πως διαφωνεί. Ότι θα πληρώνουμε τα Capital Controls για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. Τώρα, εισαγγελικές και δικαστικές πήγες ξεσκονίζουν κάθε σημείο της υπόθεσης για να δουν αν και που υπάρχουν ευθύνες και οι ίδιοι, εκτιμούν ότι ο η έρευνα θα φέρει στην επιφάνεια, όλο το παρασκήνιο μίας περιόδου θρίλερ για την ελληνική Οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αγορά», στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει εδώ και αρκετούς μήνες οι περιορισμοί στις τράπεζες,  που επιβλήθηκαν το Ιούνιο του 2015, κατά την διάρκεια της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο κ. Βαρουφάκης, μπορεί να μην είναι πλέον υπουργός, αλλά οι ευθύνες αν υπάρχουν τον ακολουθούν. Η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησε με αφορμή αναφορές πολιτών, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ότι λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων περιήλθαν σε οικονομική δυσπραγία, αφού δεν μπορούσαν να έχουν ούτε τα αναγκαία. 
Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα, μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων, όπως του αδικήματος της «εσχάτης προδοσίας».
Η έρευνα περιλαμβάνει και καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι καλούνται κάτω από ο πέπλο άκρας μυστικότητας. Αυτό που βγαίνει από το εισαγγελικό γραφείο, είναι ότι ήδη έχουν ήδη περάσει δεκάδες μάρτυρες, από απλούς πολίτες, μέχρι και διακεκριμένοι οικονομολόγοι, οι οποίοι καλούνται να ρίξουν φως στην υπόθεση και να αποκαλυφθεί αν τελικά όντως «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης» ή κρύβεται από πίσω κάτι χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive