Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Όλη η ΝΔ της Καλαμάτας στο πλευρό του Βενιζέλου. ΤΙ μαγειρεύει το παιδοβούβαλο;

Όλη η ΝΔ της Καλαμάτας στην ομιλία Βενιζέλου – Φώφη ξύπνα!
Ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορεί να στριμωχθεί στα στενά όρια που του θέτει η Φώφη Γεννηματά καθίσταται εμφανές σε κάθε του εμφάνιση, όπου μονίμως λειτουργεί ως αρχηγός κόμματος. Ότι επίσης ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά λειτουργεί υπονομευτικά προς τη γραμμή των ίσων αποστάσεων που επιχειρεί να τηρήσει η Φώφη Γεννηματά, τραβώντας προς ίδιον πολιτικό όφελος ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ στην αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, επίσης είναι εμφανές...

Ότι ωστόσο θα ήταν και τόσο εξώφθαλμη η σύμπραξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Νέα Δημοκρατία, σε σημείο να τον χειροκροτά ολόκληρη η τοπική ΝΔ στο άντρο της Μεσσηνίας, αυτό μας ξεπερνά.
Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Messinia Press, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε ομιλία ως επικεφαλής του think tank «Κύκλος Ιδεών» στην Καλαμάτα, με το ενδιαφέρον όλων να επικεντρώνεται στη συντεταγμένη παρουσία όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο κοινό, ειδικά όσων θεωρούνται της «γραμμής» Μητσοτάκη!

Διαβάστε το ρεπορτάζ

Aίσθηση προκαλεί η συντεταγμένη παρουσία προσώπων που πολιτικά πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το πολιτικό «think tank» του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Καλαμάτα. Πρόσωπα που θεωρούνται, κυρίως, της «γραμμής» Μητσοτάκη έδωσαν συντεταγμένο παρόν στο πλευρό του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Ο «Κύκλος Ιδεών» ουσιαστικά αποτελεί το πολιτικό think tank (δεξαμενή σκέψης) του Ευάγγελου Βενιζέλου, μια πολιτική ομάδα προβληματισμού η οποία κινείται πέρα και πάνω από το ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπούχαλης και Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Στέλιος Στασινόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγής Κουμάντος, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος, Ντίνος Τσερώνης. Τα πιο πάνω πρόσωπα ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και η παρουσία τους στην εκδήλωση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική εκπροσώπηση του μπλοκ Μητσοτάκη στη Μεσσηνία (Νίκας, Μπούχαλης κλπ) αλλά και προσώπων που μπορεί να μην ανήκουν στο στενό πυρήνα των Μητσοτακικών, αλλά που βρίσκονται στα πέριξ αυτού (Μαργέλης, Κουμάντος, Τσερώνης). Αντιθέτως το μπλοκ Σαμαρά στη Μεσσηνία δεν είχε συντεταγμένη παρουσία στην εκδήλωση. Από αυτή την πλευρά οι παρουσίες ήταν ελάχιστες (Στασινόπουλος, Αλειφέρη) και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παρουσία που να έχει πολιτικό υπόβαθρο.
Τροφή στα σενάρια
Οι … δεξιές παρουσίες στην εκδήλωση που συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει, όπως είναι φυσικό, τροφή στα σενάρια που θέλουν τον κ. Βενιζέλο, μαζί με άλλα πρόσωπα που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοίδη, Διαμαντοπούλου κλπ), να …συμπλέουν με τη νέα πολιτική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τον Κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η διαφοροποίηση της «ομάδας» Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ακόμα περισσότερο ορατή. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα όταν ο κ. Βενιζέλος, σε μια αποστροφή του λόγου του, σημείωσε ότι τον ενδιαφέρει η πορεία του τόπου και γι αυτό αναζητά ένα ακροατήριο ευρύτερο ενός κόμματος.
Απουσίες από το ΠΑΣΟΚ
Οι πιο πάνω πληροφορίες που μιλούν για «δεξιά» στροφή του Βενιζέλου επιβεβαιώθηκαν και από το γεγονός ότι αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, που θεωρούνται «προεδρικοί», δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο. Παρόντες ήταν ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πάζιος, ο Θ. Μπρεδήμας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα, ο Λ. Φιλιππόπουλος, πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Χριστόπουλος, πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ . Απουσίαζαν, ωστόσο, στελέχη όπως η Ντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και η Νάντια Γιαννακοπούλου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διονύσης Αλευράς, δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Ο Μπενυ είναι μακραν ο εξυπνωτερος ολων και στο πισω μερος του μυαλου του είναι η αρχηγια της Ν.Δ,γιατι κατι μπουλκουμεδες σαν τον Κουλη τους εχει για τ`αρχ@@@ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive