Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η ιστορία με τον Βερναρδάκη και τον παραολυμπιονίκη καλά κρατεί

Αποτέλεσμα εικόνας για Βερναρδάκη και τον παραολυμπιονίκη
Η κόντρα των δύο ανδρών, του υπουργού Βερναρδάκη και του Παραολυμπιονίκη Σίμου Παλτσανιτίδη, είχε ξεκινήσει από ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών την Κυριακή, με τον κ. Βερναρδάκη να  αποκαλεί τον κ. Παλτσανιτίδη «φασιστάκι της πλάκας»...
Αφορμή στάθηκε το σχόλιο του προέδρου του Συλλόγου Ολυμπιονικών με Αναπηρία σε ένα post του αναπληρωτή υπουργού στο Facebook.
Χρησιμοποιώντας ένα κείμενο του Θέμη Δημητρακόπουλου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ξαναχτυπά μέσω Facebook  σχετικά με το θέμα

Το τελευταίο σχόλιό μου για τον φασίστα από την Χίο είναι η κοινοποίηση του παρακάτω κειμένου του σ. Θέμη Δημητρακόπουλου:
Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟ [;]
Ένας απροκάλυπτα φασίστας, ρατσιστής και ψεκασμένος διαμαρτύρεται επειδή τον απεκάλεσε ''φασιστάκι'' ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, απαντώντας σε δικό του προκλητικό και απρεπέστατο σχόλιο στον προσωπικό τοίχο του υπουργού στο φβ.
Όπως δικαίως αναρωτιέται και η φίλη Nikoletta Bitouni, το ότι κάποιος είναι ανάπηρος –και επιπλέον παραολυμπιονίκης– είναι ένα θέμα, και η αναπηρία απόλυτα σεβαστή και χρήζει της αμέριστης υποστήριξης της πολιτείας και των συμπολιτών μας.
Όμως, όμως: καμιά αναπηρία, καμιά σωματική υστέρηση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι και συγχωροχάρτι για τις όποιες φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις.
Όποιος αμφιβάλλει, ας μπει στην προσωπική σελίδα του παραολυμπιονίκη από τη Χίο για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές: υβριστής των προσφύγων και των μεταναστών, υβριστής των ''προδοτών'' πολιτικών συλλήβδην, υβριστής του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για το Μεταναστευτικό, θερμός οπαδός των λογής θεωριών συνωμοσίας, με δυο λέξεις:
χρυσαυγίτικος λόγος εκατό τοις εκατό!
Και μην πει κανείς ότι ο συγκεκριμένος ήταν τάχα μου μέλος του Συριζα μέχρι προ τινος γιατί η συμμετοχή στον Σύριζα, πολύ περισσότερο η άπαξ ή δίπαξ ψήφος, δεν αποτελεί πρόκριμα δημοκρατικότητας και προοδευτικότητας, ούτε αποκλείει αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία και το ύφος/ήθος που προσιδιάζει στον χρυσαυγιτισμό – όπως έχει δυστυχώς αποδειχθεί, και μάλιστα σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών και βουλευτών που αποχώρησαν με τη διάσπαση πέρσι [συνεννοούμαστε, ε;].
Γιατί ο χρυσαυγιτισμός ως διαστροφή της πολιτικής και ως κοινωνικό νόσημα δεν γνωρίζει κομματικά όρια: 
είναι μια αρρώστια που διατρέχει οριζόντια την κοινωνία και καιρός να βγάλουμε τις αριστερές παρωπίδες μας και να αντιμετωπίσουμε την πραγματική πραγματικότητα, ως όφειλε εδώ και καιρό. 
Και να περισώσουμε, με τις απαιτούμενες πολιτικές, ό,τι μπορεί να περισωθεί ακόμη σε επίπεδο δημοκρατίας, πολιτισμού και παιδείας.
Κατά τα άλλα: Χριστόφορε, μην ασχολείσαι με τα πολιτικά σκουπίδια. Ευκαιρία γυρεύουν να κάνουν κήρυγμα ψεκασμένης ''δημοκρατίας''... 
Διαγραφή και μπλοκάρισμα επιτόπου. Η συνταγή που εφαρμόζω αμελητί ανέκαθεν.
Έκαστος εφ' ω ετάχθη.
Το χρονικό
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αντέδρασε με μάλλον ακραίο τρόπο σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook. O Πρόεδρος των Ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμος Παλτσανιτίδης, διαμένει στη Χίο, σχολίασε μια ανάρτηση του Αναπληρωτής υπουργού Εσωτερικών και  Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο τελευταίος τον αποκαλεί ρατσιστοειδές τύπο ενώ τον μπλόκαρε αποκαλώντας τον φασιστάκι της πλάκας.
O Χρ.Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά».
Δείτε το άρθρο που ανέβασε και τα σχόλια που ακολουθούν:
"Θείος Μαρξ και θεϊκός Αρθούρος
Με δεδομένο ότι η Δεξιά γνώριζε, γνωρίζει και πάντα θα γνωρίζει ποιος είναι ο εχθρός της (και αυτό είναι το μοναδικό προσόν που κατέχει με βεβαιότητα) και με δεδομένο ότι η Αριστερά μαστίζεται διαρκώς από έναν απίστευτο σουρεαλισμό όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αντιγράφω λίγες γραμμές που αφορούν εμάς (όχι άμεσα εκείνους) και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.Πρόκειται για μια επιστολή του Θείου Κάρολου στον Αβραάμ Λίνκολν το Δεκέμβριο του 1864 σχετικά με τον αμερικανικό εμφύλιο. Υπενθυμίζω ότι ο Θειούλης υπήρξε ο μείζων θεωρητικός του ταξικού αγώνα και, ως εκ τούτου, αν σε κάποιους μυρίζει ρεφορμισμός να τρέξουν γρήγορα σε ωτορινολαρυγγολόγο. Υπενθυμίζω ακόμη ότι ο αμερικανικός εμφύλιος ήταν αιματηρότατη σύγκρουση ανάμεσα στον κεφαλαιοκρατικό Βορρά και στον δουλοκτητικό Νότο. Για να δούμε τι λέει ο Θειούλης:
«Όταν η ολιγαρχία 300.000 δουλοκτητών τολμά να γράψει για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου τη λέξη δουλεία στη σημαία μιας ένοπλης εξέγερσης• όταν στο ίδιο έδαφος από το οποίο σε λιγότερο από έναν αιώνα νωρίτερα ξεπήδησε η σκέψη μιας μεγάλης δημοκρατικής πολιτείας, πάνω στο οποίο έγινε η πρώτη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από το οποίο δόθηκε η πρώτη ώθηση για την ευρωπαϊκή επανάσταση του 18ου αιώνα• όταν πάνω σε αυτό το ίδιο έδαφος η αντεπανάσταση κόμπαζε με συστηματική εμβρίθεια ότι θα ανατρέψει ‘τις κυρίαρχες ιδέες από την εποχή της ίδρυσης του παλαιού συντάγματος’ και θεωρούσε ‘τη δουλεία σαν έναν ευεργετικό θεσμό’ -μάλιστα σαν τη μοναδική λύση του μεγάλου προβλήματος των σχέσεων της εργασίας με το κεφάλαιο και ανακήρυσσε κυνικά το δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των ανθρώπων σαν τον ‘ακρογωνιαίο λίθο του νέου οικοδομήματος’• τότε οι εργάτες της Ευρώπης κατανόησαν αμέσως … ότι η εξέγερση των δουλοκτητών θα σήμανε το συναγερμό για μια γενική σταυροφορία της ιδιοκτησίας εναντίον της εργασίας και ότι για τους ανθρώπους της εργασίας, εκτός από τις ελπίδες τους για το μέλλον, ετίθεντο σε διακινδύνευση και οι παρελθούσες κατακτήσεις τους σε αυτό τον μνημειώδη αγώνα στην άλλη όχθη του ωκεανού»
Και η επιστολή κλείνει με τον Θειούλη να χαιρετίζει εκ μέρους όλων των εργατών της Ευρώπης τον Αβραάμ που θα «οδηγήσει την πατρίδα του μέσα από έναν απαράμιλλο αγώνα στη σωτηρία μιας υποδουλωμένης φυλής και στην αναδιαμόρφωση του κοινωνικού κόσμου».
Αυτά ο Θείος, αλλά εμείς έναν αιώνα μετά, στην αποδώ όχθη του ωκεανού, κινούμαστε στο «τρία πουλάκια κάθονταν και ρούφαγαν ταμπάκο».
Και επειδή ξεκίνησα με σουρεαλισμό θα τελειώσω με έναν πρόγονό του: σαν σήμερα γεννήθηκε το 1854 το ωραιότερο κωλόπαιδο της σύγχρονης ποίησης, ο Αρθούρος Ρεμπώ.
Δύο μικρές στροφές από ποίημά του τις ημέρες της Παρισινής Κομμούνας (Μάιος 1871), σε μετάφραση Γιώργου Σπανού (εκδόσεις Πλέθρον):
Ο ποιητής θ’ αδράξει το λυγμό των Ατίμων,
Των Σκλάβων το μίσος, των Κολασμένων την κραυγή,
Κι αχτίνες έρωτα θα μαστιγώσουν τη Γυναίκα.
Κι οι στροφές θα χιμήξουν : Δείτε! Μα δείτε ω Ληστές!
- Κοινωνία, όλα καλά – Τα όργια
Κλαίνε τον αρχαίο τους ρόγχο στ’ αρχαία μπορντέλα•
Και τα φώτα του δρόμου παραμιλάνε στα κόκκινα ντουβάρια,
Φλογίζοντας πένθιμα κατά τον θαμπό ουρανό!
ΥΓ: Αριστερά, όλα καλά"
«Αν έχει το θάρρος και την πυγμή να βγει και να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη».

Με την οργή να τον πλημμυρίζει, ο πρόεδρος των ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμος Παλτσανιτίδης, ξέσπασε  εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος τον αποκάλεσε «φασιστάκι της πλάκας».

Το πρωτοφανές περιστατικό που ξεκίνησε μετά από ένα σχόλιο του παραολυμπιονίκη σε ανάρτηση που έκανε το στέλεχος της κυβέρνησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το περιεχόμενο του σχολίου του αθλητή φαίνεται πως ενόχλησε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος του επιτέθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

«Επειδή μπορεί να μην γνωρίζει την πορεία μου να βγούμε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι και να δούμε ποιος είναι πραγματικά αριστερός και ποιος φασιστάκι» λέει ο Σίμος Παλτσανιτίδης στο protothema.gr και συνεχίζοντας προσθέτει: «Βρίσκομαι στο χώρο της Αριστεράς απο 16 ετών και το 2012 προσχώρησα στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστεψα κι εγώ στην ελπίδα. Η ελπίδα όμως δεν ήρθε ποτέ μετά τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες που έγιναν από την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος των Ελλήνων ολυμπιονικών  με αναπηρία δεν υπήρξε ένας απλός ψηφοφόρος του κυβερνώντος κόμματος αλλά και στέλεχος του. «Όταν είδα το "όχι" του δημοψηφίσματος να μετατρέπεται σε "ναι" ήθελα να αποχωρήσω από το ΣΥΡΙΖΑ, όμως παρέμεινα με την ελπίδα ότι θα μπορούσα από τη θέση μου να συμβάλλω στον αθλητισμό αλλά και να βοηθήσω τα άτομα με αναπηρία».

Τελικά την 1η Ιουλίου του 2016 ο Σίμος Παλτσανιτίδης υποβάλει την παραίτηση του. «Είπαν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις ατόμων με αναπηρία αλλά και σε όσους δεν λαμβάνουν υψηλές συντάξεις. Το Φεβρουάριο του 2016 πήρα από το Μετοχικό Ταμείο 250 ευρώ. Την 1η Οκτωβρίου από το ίδιο ταμείο έλαβα μόλις 107 ευρώ και όπως πληροφορούμαι τον επόμενο μήνα θα πάρω λιγότερα» λέει στο protothema.gr ο Σίμος Παλτσανιτίδης.

Επιστρέφοντας στη διαμάχη που ξέσπασε μετά από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Βερναδακης για το πρόσωπο του, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών του δίνει μια συμβουλή. «Ανάμεσα στις μεγαλύτερες αξίες του ανθρώπου είναι ο σεβασμός. Ο υπουργός θα πρέπει να δείχνει σεβασμό όχι μόνο απέναντι σε εμένα αλλά σε κάθε πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive