Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μπεν: Μια φωτογραφία ανατρέπει τα δεδομένα. Στο φως εικόνες από το δωμάτιο του

Μπεν: Μια φωτογραφία ανατρέπει τα δεδομένα. Στο φως εικόνες από το δωμάτιο του
Αγωνία για τα αποτελέσματα  των αναλύσεων από τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν στο σημείο που γίνονται έρευνες για τον μικρό Μπεν, ένα εκ των οποίων είναι ανοιχτόχρωμο όπως το πουκάμισο που φορούσε ο 21 μηνών Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του...

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε αναστάτωση είναι φωτογραφία από το χωράφι όπου φέρεται να θάφτηκε, κατά λάθος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών, ο μικρός Μπεν. Μια φωτογραφία που εκτιμάται πως τραβήχτηκε σχεδόν 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, τον Αύγουστο του 1991 δηλαδή. Τη βρήκαν ενώ αναζητούσαν στοιχεία για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σημείο τα τελευταία 25 χρόνια.
«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.
Οι ειδικοί ενδέχεται να ξεριζώσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά την εξαφάνιση του Μπεν, ενώ σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες – τα λεγόμενα "καρότα" - για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσεις έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.
Υπάρχει επίσης και μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω. «Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς. Από την πρώτη μέρα, άλλωστε, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας εκτός από οστά και κομμάτια υφάσματος, αναζητούν και τα κουμπώματα από τα παπούτσια που παιδιού.
Σήμερα, οι υπεύθυνοι της Βρετανικής Αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του όταν χάθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive