Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε την συμφωνία Τουρκίας-Βρετανίας κατά της Ελλάδας που "θάβει" τη χώρα μας

Δείτε την συμφωνία Τουρκίας-Βρετανίας κατά της Ελλάδας

Οι Τούρκοι δεν κάθονται ποτέ! Ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν προβλήματα η εξωτερική πολιτική δεν πάει ποτέ πίσω, ειδικά στα θέματα που αφορούν την κόντρα με την Ελλάδα. Όπως μεταδίδεται, η  βρετανική κρατική εταιρία Inmarsat που ασχολείται στο τομέα της αεροδιαστημικής, πιο συγκεκριμένα με την κατασκευή και χρήση δορυφόρων , υπέγραψε συμφωνία με την  τουρκική...  κρατική  εταιρεία Turksat. Η συμφωνία αφορά την συνεργασία στον τομέα της παρατήρησης από το διάστημα για τον έλεγχο της θαλάσσιας επικοινωνίας, της άμυνας και του τομέα της αεροδιαστημικής!!!

Αυτό αποτελεί πρώτη είδηση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Αδιαμφισβήτητα η συμφωνία θα βοηθήσει στην Τουρκία στο να αναβαθμίσει τις δυνατότητες της στον εν λόγω τομέα με σαφές προβάδισμα έναντι της Ελλάδας.
Τουτέστιν η χώρα περνά υπό ακόμα στενότερο κλοιό παρακολούθησης και της αφαιρείται η δυνατότητα αιφνιδιασμού απέναντι στην Τουρκία, σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση.
 Ως γνωστό με την υλοποίηση του τούρκικου δορυφορικού  προγράμματος, η Ελλάδα εισέρχεται  σε έναν στενό κλοιό παρακολούθησης, μην έχοντας πλέον την δυνατότητα να αιφνιδιάσει τους «γείτονες» σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση.
Τρανό παράδειγμα της επίδρασης των τουρκικών δορυφόρων στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο Göktürk-2, ο οποίς σαρώνει καθημερινώς την ελληνική επικράτεια  από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο.
Περνά μέχρι και 15 φορές την ημέρα, ενώ έχει δυνατότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων, έχοντας διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων.
Ωστόσο μέσω της συμφωνίας με την βρετανική εταιρεία, η Τουρκία αναβαθμίζεται.
«Με τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Turksat και Inmarsat, ο  εξοπλισμός  μας με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας  της Inmarsat  που θα παράγονται  στην Τουρκία από μία ή περισσότερες τουρκικές επιχειρήσεις, θα αναβαθμίσει   κατακόρυφα τις  δυνατότητες μας . Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός μεταφορών,  ναυτιλιακών υποθέσεων και επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν.
«Αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική και θα είναι ένα παράδειγμα για την περιοχή μας. Πρόκειται για μια στρατηγική εταιρική σχέση θα παρέχει στην Τουρκία τεράστιες ευκαιρίες συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή», πρόσθεσε.
Σημειώνεται τέλος, πως η χρήση παρατήρησης του εδάφους  από το διάστημα, δίνει  την δυνατότητα έγκαιρης και ορθής εκτίμησης της κατάστασης σε επιχειρησιακό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων, πάντα σε συνεργασία με άλλα μέσα συλλογής γεωπληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive