Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Χαμός στον Ο.Η.Ε. - Διώχνουν την Ρωσία και ξεκινούν πόλεμο

Χαμός στον Ο.Η.Ε. - Διώχνουν την Ρωσία και ξεκινούν πόλεμο

Το σχίσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας βαθαίνει, καθώς οι όποιες «συνεννοήσεις» για την Συρία ή την Ουκρανία καταρρέουν. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο κέντρων εξουσίας του πλανήτη  που ελέγχουν τις υπερδυνάμεις, δηλαδή της Νέας (ΗΠΑ) και της Παλαιάς Τάξης (Ρωσία) φάνηκαν για μία ακόμα φορά στον Ο.Η.Ε., όπου η Ουάσινγκτον ζήτησε την αποπομπή της Ρωσίας.... από το Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Συρία.

Συγκεκριμένα, πρέσβης των ΗΠΑ στο Συμβούλιο, μίλησε με σκληρότερες εκφράσεις για την «Αρκούδα».
Η Μόσχα «υποστηρίζει ένα φονικό καθεστώς» και «καταχράται το προνόμιο» να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου καθώς έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο, τόνισε η αξιωματούχος, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς να φύγει η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η υποκρισία των Δυτικών, οι οποίοι προκάλεσαν την σύγκρουση στην Συρία, στρατολογώντας ισλαμιστές, και τώρα κατηγορούν την Μόσχα, δεν εκφράστηκε μόνο μέσω των ΗΠΑ.
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας, Φρανσουά Ντελάτρ, κατηγόρησε τη Δαμασκό και τη Μόσχα ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του εμφυλίου και ότι χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».
Ο πρεσβευτής της Βρετανίας Μάθιου Ράικροφτ κατήγγειλε τις «κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» στο Χαλέπι και ανέφερε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν στην Ευρώπη την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ρουμανία αξίας 800 εκατ. δολαρίων, κίνηση για την οποία η Μόσχα προειδοποιεί πως θα προκληθεί παγκόσμιος πόλεμος, καθώς στόχος είναι η Ρωσία και όχι επιθέσεις από το Ιράν, όπως ψευδώς διατείνεται η Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ «δεν είναι αμυντικό σύστημα. Αυτό είναι μέρος της πυρηνικής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών για επικείμενο χτύπημα εντός ρωσικής επικράτειας.
Η αντιπυραυλική ασπίδα «είναι ακόμα ένα βήμα για να κλυδωνιστεί η διεθνής ασφάλεια και να ξεκινήσει μία νέα κούρσα οπλισμών», τονίζει.
Ο πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής της ρωσικής Δουμά, Ναύαρχος Vladimir Komoyedov, ισχυρίζεται και αυτός από την πλευρά του πως η ασπίδα αποτελεί ύψιστη απειλή για την Ρωσία.
 «Πλησιάζουν στην γραμμή του πυρός. Στρέφονται όχι 100 αλλά 1000% εναντίον μας!», δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως κοντοζυγώνει μεγάλος πόλεμος.
Εμπρός σε αυτή την κατάσταση, αναλυτές από όλον τον κόσμο προειδοποιούν για την παγκόσμια λαίλαπα που είναι έτοιμη να ξεσπάσει.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Πολ Κρέγκ Ρόμπερτς αναφέρει πως οι επικίνδυνες και παράλογες πολιτικές των ΗΠΑ οδηγούν σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Λέμε στους Ρώσους πως βάζουμε πυραύλους στα σύνορά τους. Δεν μπορούν να το δεχτούν αυτό. Πάμε μπρός ολοταχώς για πόλεμο» σημειώνει μεταξύ άλλων.
Όπως αντιλαμβάνεστε η κλεψύδρα της διπλωματίας αδειάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive