Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Το σκίτσο του Αρκά που προκάλεσε θύελλα -Τι απάντησε ο ίδιος

Το σκίτσο του Αρκά που προκάλεσε θύελλα -Τι απάντησε ο ίδιος [εικόνα]
Αντιδράσεις προκάλεσε σε μερίδα χρηστών των social media, ένα προσφυές σκίτσο του Αρκά. Απεικονίζεται ο περίφημος «προφήτης» του ο οποίος έχει το εξής διάλογο με το κοινό του:...

  • Κάντε αυτό που πρέπει αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές!
  • Δηλαδή, τι να κάνουμε;
  • Στείρωση!
Αρκετοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον σκιτσογράφο με ακραίο τρόπο κατηγορώντας τον ακόμη και για... ναζισμό. Στο χορό των επικρίσεων μπήκε και ο pitsirikos ο οποίος κατηγορεί τον Αρκά ότι τον αντιγράφει και πως ο γνωστός σιτσογράφος... γερνά και γίνεται νεοφιλελεύθερος.
Σε απάντηση όλων των επικριτών του, ο Αρκάς ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook τις «άχαρες» διευκρινίσεις:
«Αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές κάντε στείρωση», δηλαδή η μόνη πιθανότητα να μην σας καταριούνται οι επόμενες γενιές είναι να μην υπάρξουν επόμενες γενιές.
Δεν υπάρχει πιο άχαρο πράγμα από το να εξηγείς ένα αστείο (και ειδικά ένα αστείο του Αρκά που έχει τόσες συνδηλώσεις ώστε οποιαδήποτε εξήγηση το καταστρέφει). Όμως αυτό το σκίτσο δέχτηκε πολλές αναφορές και αρνητικά σχόλια, ακόμα και κατηγορίες από τον έρποντα κρετινισμό του Διαδικτύου για ευγονική(!!!) και ναζισμό(!!!), γι' αυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε αυτό το σχόλιο.

Η «χολή» του Pitsirikoς
Στο site pitsirikos.net ο blogger Pitsirikos ανέβασε άρθρο με τον τίτλο «Ο Αρκάς με αντιγράφει».
Υποστηρίζει ότι προ διετίας είχε γράψει «στειρώστε τους Ελληνες για να σωθεί η Ελλάδα». Και στάζει δηλητήριο: «Καταλαβαίνω πως ο καλός συνάδελφος έχει μεγαλώσει, μπορεί να κακογερνάει, μπορεί να του φταίει που έγινε κάπως φιλελές στα γεράματα, αλλά αυτό δεν του επιτρέπει να παρουσιάζει τις ιδέες μου σαν δικές του» γράφει.
Σημειώνει ακόμη ότι «η σάτιρα και το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν σε όλους· υποχρέωση της σάτιρας είναι να ενοχλεί την εξουσία» και πως «ούτε ο Αρκάς είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Θα ήταν ύποπτο να αρέσεις σε όλους». Οπως λέει ο pitsirikos «ο καθένας εχει το δικαίωμα να κριτικάρει και η κριτική είναι σεβαστή. Μόνο οι ηλίθιοι φοβούνται την κριτική. Η υστερία, από την άλλη, δεν είναι σεβαστή. Και βλέπω μια υστερία εναντίον του Αρκά. Λάθος.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ,ΚΑΥΓΑΔΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΓΕΦΑΛΟΥ .ΑΙΣΧΟΣ ,ΑΙΣΧΟΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΥΒΡΙΣ
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΟΗΕ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΓΓΕΦΑΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive