Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΜΟΝΗΣ (Ταξίαρχος Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής ε.α.)

Ταξίαρχος Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής ε.α. Την Τετάρτη 20.7.2016 έφυγε για το μεγάλο ουράνιο ταξίδι ένα εκλεκτό τέκνο της Αρκαδίας, ο ΝΙΚΟΣ ΑΡΜΟΝΗΣ, Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α.Γεννήθηκε στο Κάψια Αρκαδίας το 1923 και ήταν το μεγαλύτερο από τα 3 αγόριατου Βασίλη και της Αθανασίας Αρμόνη. Έζησε πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια, αλλά είχε πλούσια την αγάπη και τις συμβουλές των σοφών γονέων του....
Ολοκλήρωσε την γυμνασιακή του εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Λεβιδίου το 1942.Το 1943 γράφτηκε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Το 1945, μέσα στην δίνη του Εμφυλίου Πολέμου που σάρωνε όλη την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε   στο κάλεσμα   της   Πατρίδας   και   κατετάγη   στην   Ελληνική Χωροφυλακή.Μετά   την   εκπαίδευσή  του   τοποθετήθηκε   στην   1η γραμμή   του πυρός, στον ηρωικό Σταθμό Χωροφυλακής Ιάσμου Ροδόπης, όπου διακρίθηκε μεταξύ των άξιων συμπολεμιστών του για την ανδρεία και τον ηρωισμό του. Για την πολεμική του δράση τιμήθηκε με Αριστείο Ανδρείας, Πολεμικούς Σταυρούς και διάφορα άλλα παράσημα και πολλές Εύφημες Μνείες. Το 1951 νυμφεύθηκε την συμφοιτήτριά του στην Νομική Σχολή Αθηνών   Ελένη Δημητριάδη γόνο αρχοντικής οικογένειας των Σερρών, απέκτησαν 2 παιδιά, την Αθανασία   και   τον   Βασίλη   για   τα   οποία   υπήρξαν   υποδειγματικοί   γονείς   και ευτύχησαν να δουν 4 εγγόνια τα οποία υπεραγαπούσαν.Υπηρέτησε   σε   διάφορες   περιοχές   της   Ελλάδας,   όπου   άφησε   εξαιρετικό υπηρεσιακό έργο και πάρα πολλούς φίλους. Αποστρατεύθηκε   το   1975   με   τον   βαθμό   του   Ταξιάρχου   και   στην   συνέχεια ανέπτυξε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Χαλκίδα.Μετά   την   αποστρατεία   του,   αγωνίσθηκε   στο   πλευρό   των   αποστράτων συναδέλφων  του   αναπτύσσοντας μεγάλη   δράση   υπέρ  των  Εθνικών Θεμάτων(Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος), υπέρ των Πεσόντων στην εκτέλεση του Καθήκοντος και των Ορφανικών  Οικογενειών των  μελών των  Ενόπλων Δυνάμεων  και των Σωμάτων   Ασφαλείας,   αλλά   και   για   την   αποτροπή   της   καταλήστευσης   των περιουσιακών στοιχείων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Οι αγώνες και το ήθος του εκτιμήθηκαν από το σύνολο των αποστράτων και από το 1995 ως το 2007,οπότε   και   αποσύρθηκε,   εκλεγόταν   αδιαλείπτως   στο   Διοικητικό   Συμβούλιο   της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).Παράλληλα, ήδη  από  το  1975,  δραστηριοποιήθηκε  σε πολλά επίπεδα  για την ανάδειξη των Σπηλαίων του Κάψια, τα οποία τότε αγνοούσαν οι πάντες, ακόμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποίησε πολλές έρευνες,   φωτογραφήσεις   και   αναλύσεις   και   με   το   υλικό   που   συνέλεξε αρθρογραφούσε αδιαλείπτως στον Τύπο, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να αναδείξουν τα Σπήλαια Κάψια, ενώ έκανε και πάρα πολλές παραστάσεις ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής.Το   έργο   του   συνεχίζουν   τα   2   παιδιά   του,   ο   Βασίλης   Αρμόνης,   Παθολόγος-Ογκολόγος,   Διευθυντής   στο   Ογκολογικό  Νοσοκομείο   «Άγιος  Σάββας»   και   στο Νοσοκομείο University College ΤΟΥ Πα   νεπιστημίου   του  Λονδίνου   και   η   Αθανασία Αρμόνη, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Διευθύντρια στο ΓΕΑ.Η κηδεία του Ταξιάρχου ΝΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΗ έγινε το Σάββατο 23.7.2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάψια και η ταφή του έγινε στην αγαπημένη του πατρώα γη.

1 σχόλιο:

  1. Μία διόρθωσις:
    Ὁ μεταστὰς τὸ 1945 δὲν κατετάγη εἰς τὴν Ἑλληνικὴν Χωροφυλακὴν ἀλλὰ εἰς τὴν Ἑλληνικὴν Βασιλικὴν Χωροφυλακήν.
    Τοῦτο διὰ τὴν ἱστορίαν καὶ μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive