Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. 29 πύρινα μέτωπα από το πρωί σε όλη την Ελλάδα Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη βόρεια Εύβοια - Οι φλόγες κατευθύνονται προς τη Λίμνη. ΦΩΤΟ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη βόρεια Εύβοια - Οι φλόγες κατευθύνονται προς τη Λίμνη

Δυνάμεις του στρατού ενισχύουν την πυροσβεστική - Εκκενώθηκε προληπτικά ξενοδοχείο - Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. 

xenodoxeio evoia

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης....  Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα.



Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κινείται νότια της Λίμνης.

Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δίνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, και 30 στρατιώτες . 


Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Φαράκλα Ευβοίας & επιχειρούν:120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30στρατός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων.



Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης. Ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες. Αντίθετα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη που επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.





1 σχόλιο:

  1. Αὐτοὶ καίουν! Καὶ καλὰ κάνουν!
    ΕΜΕΙΣ τὶ εἰς τὴν εὐχὴν κάνουμε;;
    Βρίζουμε καὶ κατηγοροῦμε τοὺς πάντας ὡς συνήθως . Πόσον εἶναι δύσκολον οἱ κάτοικοι τῆς ὑπαίθρου, ἕκαστος εἰς τὴν περιοχήν του, νὰ ὀργανωθοῦν εἰς ὁμάδας προστασίας;

    Δὲν βαρυέσαι...!!
    Καὶ μὲ τὴν αὐτὴν λογικὴν ΨΗΦΙΖΕΤΕ Ἑλληναράδες.
    Ἑλληναράδες ἀρνησίθρησκοι, ἀρνησίγλωσσοι καὶ ἀρνησιπάτριδες.... Ἑλληναράδες οἱ ὁποῖοι Διὰ ραθυμίαν ἤ μαλακίαν (κατὰ τὸν Δημοσθένην πάντοτε) ἔχετε ἐγκαταλείψει τὴν Πατρίδα εἰς τὸ ἔλεος διαβόλων, τριβόλων καὶ δαιμονίων...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive