Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Αγροτεμάχια και βοσκοτόπια στα χέρια του κράτους. Η Ατζέντα 21 είναι ΕΔΩ!

Αγροτεμάχια και βοσκοτόπια στα χέρια του κράτους
Περισσότεροι από 1,6 εκατ. φορολογούμενοι που έχουν στην κυριότητά τους αγροτεμάχια θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.  Τα αγροτεμάχια, οι αγροί, τα βοσκοτόπια και οι λοιπές εκτάσεις γεωργικής γης που κατέχουν θα συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, καθώς βάσει της Ατζέντας 21 τα πάντα πρέπει να περάσουν στα χέρια του κράτους...
ειδικά τα αγροτεμάχια, καθώς πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα αντέξουν τα φορολογικά βάρη και θα τα παραδώσουν ή θα τα χάσουν. Έτσι, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν πλέον και για την υπαίθρια ιδιοκτησία τους ενοίκιο στο κράτος, όντες στην ουσία πρώην ιδιοκτήτες.  Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», «η προσθήκη των αντικειμενικών αξιών των εν λόγω ακινήτων, οι οποίες δεν μειώθηκαν καθόλου στην συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας των συγκεκριμένων φορολογουμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το όριο συνολικής αξίας ακινήτων, πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ, μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ κι ότι οι συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά, θα έχει ως συνέπεια άλλοι εξ αυτών να κληθούν για πρώτη φορά να καταβάλουν συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κι άλλοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.  Και στις δύο περιπτώσεις το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβληθεί (το άθροισμα κύριου και συμπληρωματικού) θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.  Περισσότεροι από 700.000 φορολογούμενοι, των οποίων η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχαν την 1η-1-2016 ήταν μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ, θα επιβαρυνθούν με τον νέο σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.  Όλα αυτά και ενώ η κυβέρνηση, υποτίθεται, πως θα καταργούσε εντελώς τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive