Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σφαγή ΣΥΡΙΖΑίων - αριστερών, για την αργία της Πρωτομαγιάς


Το story με λίγα λόγια: Η Πρωτομαγιά φέτος συμπίπτει με το Πάσχα. Αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτε τους "αγωνιστές" να εορτάσουν κανονικά, στη 1 του Μάη, την Πρωτομαγιά. Το ότι
εκείνη την ημέρα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση, δεν παίζει κανένα ρόλο. Έτσι κι αλλιώς είναι άθεοι οι σύντροφοι, έτσι δεν είναι;... 
Θα έπρεπε λοιπόν η Πρωτομαγιά με τις πορείες και τα συλλαλητήρια να γίνει κανονικά την Κυριακή του Πάσχα. Όμως οι "αγωνιστές" είναι "αγωνιστές", δεν είναι μαλάκες ! Ξέρουν πολύ καλά, πως -παρά το γεγονός ότι θα ήθελαν πολύ να αμαυρώσουν το Πάσχα με πορείες και διαδηλώσεις- αν το επιχειρούσαν, δεν θα είχαν κόσμο, γιατί οι σύντροφοι, θα λείπουν στα χωριά και τα εξοχικά τους. Για αυτό δεν το κάνουν, όχι από σεβασμό στη θρησκεία.
Έτσι λοιπόν, οι αγωνιστές, αποφάσισαν να τιμήσουν την "εργατική πρωτομαγιά", την επόμενη Κυριακή 8 Μαϊου. 

Οι παμπόνηροι ΣΥΡΙΖΑίοι όμως, επιμένουν να εορταστεί η "εργατική πρωτομαγιά" την Τρίτη του Πάσχα. Μετέθεσαν λοιπόν -μιας και κυβερνούν- την αργία, στις 3 Μαϊου, μέρα Τρίτη.

Και γιατί το έκαναν αυτό; Είναι πολύ απλό: 

κόλλησαν την "εργατική πρωτομαγιά" με τις υπόλοιπες αργίες (Κυριακή και Δεύτερη του Πάσχα), ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ ωραίο τριήμερο αργιών, από Κυριακή μέχρι Τρίτη, που σημαίνει ότι η τιμημένη εργατιά, δεν θα χαλάσει το τριήμερό της, για να επιστρέψει για συλλαλητήρια, οπότε οι εργατοπατέρες θα μείνουν χωρίς κοινό στο καθιερωμένο σόου της Πρωτομαγιάς με τα κλισέ των διεκδικήσεων κ.λ.π., ενώ πανηγυρίζουν για το πενθήμερο (Μ.Παρασκευή-Τρίτη), οι καλοί πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ, δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν ήθελαν τη μεταφορά την Κυριακή 8 Μαϊου, αφού έτσι κι αλλιώς την Κυριακή κάθονται!
Γι΄αυτό και οι εργατοπατέρες θεωρούν αιτία πολέμου με την κυβέρνηση, το ότι μετέφερε την αργία την Τρίτη κι όχι την Κυριακή. Αντιθέτως, η Κυριακή 8 Μαϊου είναι σχεδόν εργάσιμη για τον ιδιωτικό τομέα, αφού θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά !
Τους την έφεραν πολύ άσχημα οι σύντροφοι συριζαίοι τους εργατοπατέρες: και έσπασαν το "πανεργατικό μέτωπο" και χάρισαν στους δημοσίους υπαλλήλους μια κολλητή αργία ακόμη ! Διπλό κέρδος !

Φώτης Μακρίδης, makpress



Χαρακτηριστική η οργισμένη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίδραση του στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την απόφαση της να μεταθέσει την Εργατική Πρωτομαγιά την τρίτη ημέρα του Πάσχα, τονίζοντας πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Ο Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα γίνει με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου από τα 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το Ε.Κ.Θ. και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ).

Παράλληλα, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και ρίχνει ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οργανώνουμε τους αγώνες μας
http://makpress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive