Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ



Η συνεννόηση μεταξύ των μεταναστών δείχνει να είναι απίστευτη και πολλές φορές εξαιρετικά αποτελεσματική για την επιβίωση τους.
Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς από εκείνους που ασχολούνται περισσότερο ενεργά με το μεταναστευτικό πρόβλημα και την αντιμετώπισή του: Ποια είναι η πιο επικίνδυνη χώρα διέλευσης για τους  μετανάστες; Η απάντηση που δίνεται αβίαστα είναι, η Βουλγαρία....
Και την απάντηση δίνει ο πλέον αρμόδιος, η Europol, λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις απαγωγών, επιθέσεων και ληστειών, που έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί, σε βάρος των μεταναστών. 
Αυτή είναι και η βασική αιτία που δεν επιλέγεται η Βουλγαρία ως δίοδος διαφυγής. Η ενδοσυνεννόηση μεταξύ των μεταναστών δείχνει να είναι απίστευτη και πολλές φορές εξαιρετικά αποτελεσματική για την επιβίωση τους.
Ποιος είναι ο βασικός λόγος που δεν προτιμούν την Αλβανία; Εχει να κάνει με την τοπική μαφία. Κι αυτό γιατί οι διακινητές βάζουν στην χώρα τους μετανάστες, αλλά τους εγκαταλείπουν «στα χέρια της». Γι αυτό και αποφεύγεται επίσης, με αποτέλεσμα όλοι να συγκεντρώνονται στην Ειδομένη, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να περάσουν στο έδαφος της πΓΔΜ. 
Και κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί, δεν αναζητούν αλλού, άλλες, διόδους διαφυγής. Επίσης, για κάποιο λόγο, που ακόμα δεν έχει διερευνηθεί, αποφεύγουν συστηματικά την Ιταλία. Αν και διακινητές, σύμφωνα με πληροφορίες, τους έχουν προτείνει και αυτή τη δίοδο. Προφανώς οι πληροφορίες για τον τρόπο μεταχείρισης των μεταναστών από τους Ιταλούς, να είναι ...αποτρεπτικές.
voria.gr/article

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive