Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κι αυτοί ΒΙΑΙΟΙ; ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

wraiokastro1

ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ-ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΜΑΤ Η ΠΕΡΙΟΧΗ-ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν κάτοικοι των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά. Οι κάτοικοι και διοικήσεις των δύο δήμων αντιδρούν στη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο 1090 και ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει τον σχεδιασμό της. Σταματούν τουλάχιστον μέχρι αύριο οι εργασίες...
στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το στρατόπεδο ζήτησαν να σταματήσουν όλες οι εργασίες και τα οχήματα να μεταφερθούν μπροστά στην είσοδο. Έτσι υπό των πίεση των διαμαρτυριών τα εξωτερικά συνεργεία έχουν αποχωρήσει από το σημείο, ενώ τα οχήματα του στρατού έχουν παραταχθεί κοντά στην είσοδο του στρατοπέδου, προκειμένου να είναι ορατά στους διαμαρτυρόμενους. Οι κάτοικοι και οι διοικήσεις των δήμων έλαβαν την διαβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ, ότι μέχρι αύριο στις 14.00, δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο, καθώς εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου και του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.Παράλληλα ο κ. Γαβότσης θα έχει στις 13.00 συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενο. Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης σήμερα και αύριο, προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο στρατόπεδο. Πριν από λίγο κάτοικοι της περιοχής έριξαν τον φράχτη του στρατοπέδου και εισέβαλαν μέσα σε αυτό. Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παράχθηκαν μπροστά τους προκειμένου να μη τους αφήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο των εργασιών. Αυτή την ώρα οι κάτοικοι παραμένουν εντός του στρατοπέδου, με τους ψυχραιμότερος να προσπαθούν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Να σημειωθεί ότι υπό την πίεση των διαμαρτυριών τα συνεργία που πραγματοποιούσαν τις εργασίες αποχώρησαν.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, κάτοικοι των δήμων Δέλτα και Ωραιοκάστρου, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά. Οι κάτοικοι και διοικήσεις των δύο δήμων αντιδρούν στη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο 1090 και ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει τον σχεδιασμό της. Περιμετρικά του στρατοπέδου έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Στο σημείο επικρατεί ένταση, καθώς αντιπροσωπεία των κατοίκων με επικεφαλής τον δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, ζήτησε από το στρατό να σταματήσει τις εργασίες, όσο θα διαρκέσει η διαμαρτυρία. Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του στρατού χαρακτήρισαν υποκριτική τη στάση της διοίκησης του δήμου, καθώς όπως λένε επέτρεψε να έρθει στην περιοχή το κέντρο μετεγκατάστασης και τώρα κάνει πίσω λόγω των αντιδράσεων.
thestival -seleo
diavata3
diavata2

diavata1
diavata
wraiokastro2wraiokastro3wraiokastro4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive