Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Συμμαχικά αεροσκάφη θα μπορούν να φρουρούν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας

Αεροσκάφη κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε κοινές αποστολές φύλαξης του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας, ή το λεγόμενο Air Policing. Αυτό αποφάσισε η Βουλή που ενέκρινε οριστικά τις τροποποιήσεις του Νόμου περί της Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η φύλαξη του εναέριου χώρου πραγματοποιείται από τον Βουλγαρικό στρατό ή από κοινού...
με ένοπλες δυνάμεις συμμαχικών χωρών, αποφάσισαν οι βουλευτές με 96 ψήφους "υπέρ", 34 "κατά" και 13 αποχές.
Η ψηφοφορία και οι συζητήσεις διεξήχθησαν απουσία του υπουργού Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ. Στη διάρκεια των συζητήσεων κυβερνώντες και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνταν για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πολεμική αεροπορία της χώρας. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι τροποποιήσεις του Νόμου παραβιάζουν το Σύνταγμα του κράτους, σύμφωνα με το οποίο το έδαφος της Βουλγαρίας είναι απαραβίαστο.
Ο υφυπουργός Άμυνας Βαλεντίν Ράντεφ τόνισε πως ο εναέριος χώρος είναι του ΝΑΤΟ και δεν είναι βουλγαρικός, ρουμανικός ή τουρκικός. «Δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες, αλλά λέμε στους συμμάχους μας ότι σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να μας βοηθήσουν, εάν η πολεμική αεροπορία μας δεν μπορεί να προστατεύσει τον εναέριο χώρο του κράτους. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το κράτος, και εάν σας ανησυχεί τόσο πολύ, δε θα είναι η Τουρκία», σχολίασε ο Ράντεφ απαντώντας στις βασικότερες κριτικές της αντιπολίτευσης εναντίον των τροποποιήσεων – ότι δηλαδή ο εναέριος χώρος της Βουλγαρίας κάποια στιγμή θα χρειαστεί να προστατεύεται από τουρκικά αεροσκάφη.
Η τροποποίηση τίθεται σε ισχύ όταν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive