Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Καρέ καρέ η εκταφή ενός Αγίου στην Γεωργία (φωτο – βιντεο)

georgia_1.jpgΕντυπωσιακές εικόνες εκτυλίχθηκαν στην Γεωργία κατά την εκταφή του σώματος μιας σημαντικής εκκλησιαστικής προσωπικότητας της χώρας, του γέροντα Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού. Χιλιάδες πιστοί κατέκλεισαν τη μονή όπου τελέσθηκε η τελετή για να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τιμητικά δυνάμεις του στρατού. Μετά την εκταφή...
το σώμα μεταφέρθηκε στο καθολικό της μονής σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή λιτανευτική πομπή στο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη γυναικεία Μονή του Σαμτάβρο.
Ο Γέροντας Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός (1929-1995, απολάμβανε μεγάλου σεβασμού στη Γεωργία. Θεωρήθηκε ως ένας εκ των μεγαλύτερων ομολογητών της οπίστεως ειδικά την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος. Σύμφωνα με την βιογραφία του, την πρωτομαγιά του 1965 έκαψε ένα 12μετρο πορτραίτο του Λένιν πού κρεμόταν στο κτίριο του ανωτάτου Σοβιέτ στην Τυφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας.
Συνελήφθη από την Κα-Γκε-Μπε. Στην ερώτηση του ανακριτού γιατί το έκανε απάντησε: «Το έκανα γιατί δεν είναι δυνατόν να λατρεύουμε ένα άνθρωπο. Εκεί, στην θέση του πορτραίτου του Λένιν, πρέπει να κρεμάσετε την εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού. Γιατί γράφετε ‘Δόξα στον Λένιν’; Πρέπει να γράψετε: Δόξα στον Κύριο Ιησού Χριστό». Μετά από αυτό τον έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική, όπου διέγνωσαν σχιζοφρένεια.
Περισσότερα για την ζωή του Γεωργιανού Οσίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive