Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΡΟΤΕΣ: Κλείνουν δρόμους, τρένα, εφορίες, τράπεζες – 20.000 θα κατέβουν στην Αθήνα! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Νέο όχι στο διάλογο και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμούς δρόμων και παραδρόμων, λιμανιών, σιδηροδρομικών γραμμών, τελωνείων, αεροδρομίων αλλά και «απόβαση» στην Αθήνα για να… κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα αποφάσισαν οι αγρότες. Η… «απόβαση» των τρακτέρ στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή.

Τις παραπάνω αποφάσεις πήραν την Κυριακή (07.02.2016) οι αγρότες από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή (12.02.2016), οι αγρότες θα «κατέβουν» (ή θα ανέβουν) στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για δύο μέρες ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
“Γκαζώνουν” τα τρακτέρ οι αγρότες με προορισμό την Αθήνα – Παραλύουν δρόμοι, λιμάνια και αεροδρόμια!
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.02.2016) στο Mega ο Χρήστος Σιδερόπουλος, πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας διεμήνυσε ότι οι αγρότες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό τρένων, εφοριών και τραπεζών και εκτίμησε ότι 20.000 αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα!
Στη συνάντηση της Νίκαιας αποφασίστηκε επίσης να αρνηθούν άλλη μια πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο για το ασφαλιστικό: δεν θα προσέλθουν την Τρίτη (09.02.2016) στη διακομματική επιτροπή που έχει συγκαλέσει στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μια… «ειρηνευτική πρωτοβουλία» που ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Εκτός από τους αγρότες των 68 μπλόκων που συνεδρίασαν στη Νίκαια, στη συνάντηση της Τρίτης δεν θα παραβρεθούν ούτε οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών κι άλλου.
Ανάμεσα στους αγρότες που θα φτάσουν με λεωφορεία και τρακτέρ στην Αθήνα είναι κι εκείνοι του Ηρακλείου, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην… απόβαση στο Σύνταγμα! Στα Χανιά, νωρίς το πρωί της Δευτέρας έγινε… πράξη η «απειλή» για αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζών. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απέκλεισαν το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της πόλης!
Οι συγκεντρωμένοι παρέταξαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, ύψωσαν δύο πανό.
Κομμένη» η Ελλάδα
Όλα αυτά ενώ τα μπλόκα ενισχύονται. Τα Τέμπη θα μείνουν κλειστά έως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (08.02.2016). Η αστυνομία έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.
Αγρότες από Φθιώτιδα έχουν κλείσει δύο κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμία, στο 210ο χλμ στην Ανθήλη και στο 200ό χλμ στον κόμβο του Μπράλου.
Εκατοντάδες φορτηγά είναι συγκεντρωμένα μέσα στην πόλη της Λαμίας, καθώς έχουν γεμίσει ασφυκτικά με νταλίκες οι διάφοροι χώροι που έχει εξασφαλίσει η αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγάλα φορτηγά που έχουν κατεύθυνση από Λαμία προς Αθήνα δεν είναι δυνατόν να περάσουν από τους παράδρομους και ακινητοποιούνται σε μεγάλους χώρους μέσα στη Λαμία από την αστυνομία.
Κλειστό παραμένει για όγδοη ημέρα σήμερα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» τα 30 χλμ», όπως τόνισε ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική. Στο μεταξύ, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνομβουλγαρικά σύνορα, έδωσε «ελευθέρας» από αργά χθες το βράδυ μέχρι και τις 11 σήμερα το πρωί.
Για περίπου τέσσερις ώρες θα μείνει ανοικτή σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία. Μετά την απόφαση που πήραν οι αγρότες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μπλόκο, ο δρόμος θα παραμείνει ανοικτός από 10:00-14:00. Στη συνέχεια, η εθνική οδός θα κλείσει, έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.
Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα είναι, σύμφωνα με τον γενικό συντονιστή Δημήτρη Μόσχο, το εξής: Στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, και Νίκης με τα Σκόπια 10.00-23.00 και 14.00-19.00, σταΓρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13.00-15.00 και στα δύο ρεύματα, Νεάπολης Τσοτυλίου (14.00-16.00 και 18.30-20.00) στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12.00-13.30 και 16.00-18.30, καθώς επίσης σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-14.00.

Η… κηδεία της Μέρκελ από αγρότες έξω από την εθνική τράπεζα

Χανιά: Η... κηδεία της Μέρκελ από αγρότες έξω από την εθνική τράπεζα (Φωτό)!

Τα ξημερώματα, αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού, απέκλεισαν την είσοδο στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά…

Εβδομάδα έντασης των αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα και στην Κρήτη, μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην συνεδρίαση του πανελλαδικού συντονιστικού των μπλόκων. Τα ξημερώματα, αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού, απέκλεισαν την είσοδο στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στα Χανιά. Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει έξω από το κτίριο της Τράπεζας αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.
Οι αγρότες τοποθέτησαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου και ένα…φέρετρο της Μέρκελ, αλλά και όλα τα αναγκαία, όπως εικόνες, μανουάλι με κεριά κλπ
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
Παράλληλα στα μπλόκα που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παραμένουν και οι υπόλοιποι αγρότες συνεχίζοντας τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων. Σε ότι αφορά στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, οι σύλλογοι αγροτών της Κρήτης που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ έχουν ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή τους.
Οι υπόλοιποι αγρότες θα λάβουν τις αποφάσεις σε συνεδρίαση του συντονιστικού που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive