Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Θα κάνω τα πάντα για το χρέος», είπε η Λαγκάρντ στον Τσίπρα

Του Πέτρου Παπαβασιλείου
που προέρχονται από μέλη της αντιπροσωπείας του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τσίπρα - Λαγκάρντ, το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους τέθηκε συνολικά τρεις φορές. Η ακριβής και καταληκτική επί του θέματος διατύπωση της κ. Λαγκάρντ προς τον πρωθυπουργό ήταν η εξής:«Θα κάνω τα πάντα για το χρέος.».
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ αποκάλυψε στον κ. Τσίπρα πως «οι διαρροές περί γάτας και αγελάδας δεν προέρχονται από εμάς(σ.σ. εννοώντας από στελέχη του Ταμείου)«. Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις, βάσει των οποίων ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, φέρεται να είπε, σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση, 170 σελίδων, για το Ασφαλιστικό, πως «ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα.».
Επίσης, απρόσμενη ήταν η αντίδραση της κ. Λαγκάρντ, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός της παρέδωσε ειδικό σημείωμα για την πορεία των εσόδων και την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ έδειξε να αγνοεί τα δεδομένα αυτά, καθώς ως εκείνη τη στιγμή, επέμενε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρόνοιες για τα δημοσιονομικά κενά. «Θα τα μελετήσουμε όλα και θα αποφασίσουμε εκ νέου» φέρεται να είπε η κ. Λαγκάρντ στον κ. Τσίπρα. Ακριβώς σε αυτό το σημείο ήταν που η κ. Λαγκάρντ προέτρεψε τον πρωθυπουργό να μιλούν απευθείας, για να αποφεύγεται η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.
Δείτε την περίληψη του ειδικού σημειώματος που παρέδωσε ο πρωθυπουργός στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ: 
ZZZ
Ο πρωθυπουργός, λίγο πριν παραδώσει στην κ. Λαγκάρντ το ειδικό σημείωμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, φέρεται να της είπε: «Θα πρέπει να κατεβάσετε τον πύχη των απαιτήσεων σας. Δεν υπάρχει το δημοσιονομικό κενό που επικαλείστε». Η επικεφαλής του ΔΝΤ, αφού έριξε μια σύντομη ματιά στα στοιχεία, αναφέροντας ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει, πρόσθεσε πως «το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί». Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
-Τσίπρας: «Ναι, να τηρηθεί (σ.σ. το πρόγραμμα) αλλά όχι με υπερβολικά προαπαιτούμενα».
-Λαγκάρντ: «Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να κατέβουν οι απαιτήσεις, αλλά δεν μπορώ να δεσμευθώ ότι θα πέσουν πολύ». 
-Τσίπρας: «Και στο Ασφαλιστικό πρέπει να πέσουν οι απαιτήσεις».
Η κ. Λαγκάρντ σε άλλο σημείο της συνάντησης εξέφρασε την άποψη ότι συμφωνεί με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οποία και θα οδηγήσει στην συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

1 σχόλιο:

  1. Δεν αμφιβαλουμε οτι η μαφιοζα που μισει την ΕΛΛΑΔΑ θα μας φροντισει
    Ολος ο κοσμος γνωριζει πως ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ
    "Σκέπτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά σε ένα σχολείο σε ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα, που έχουν δάσκαλο μόνο δύο ώρες την ημέρα, και μοιράζονται τρία από αυτά την ίδια καρέκλα και είναι πολύ πρόθυμα να μάθουν γράμματα. Τους έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Πιστεύω ότι αυτοί χρειάζονται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα" είπε χαρακτηριστικά.
    ΒεβΑια δεν μας ειπε η Λ οτι η Νιγηρια βογκα διοτι το ΔΝΤ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive