Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δημόσιο Χρέος "βόμβα" στα Θεμέλια της Οικονομίας

Ενσωματωμένη εικόνα 1Από την ενημέρωση των ΜΜΕ τύπο και TV, όπως επίσης και από τις αναρτήσεις και τα σχόλια, που καταγράφονται στο διαδίκτυο κατά καιρούς διαπιστώνεται η απέχθεια, και χαρακτηρίζονται ως μισητά όργανα, αυτοί, που εκάστοτε εκπροσωπούν την Ε.Ε (τροϊκα, θεσμοί,κουαρτέτο)...
και δεν ξέρω πως θα αποκαλούνται στο μέλλον.  Βλέπεται η γλώσσα μας με την ευελιξία, που την διακρίνει, εφευρίσκει και γεννά με μεγάλη ευκολία λέξεις, τις οποίες άριστα κάνουν χρήση οι πολιτικοί μας. Γι' αυτά οι πολιτικοί μας είναι "μανούλες", όπως λέει και η θυμοσοφία του λαού.
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Οι κύριοι αυτοί και η κυρία, που πρόσφατα ενσωματώθηκε στην πρώην τριάδα, εκτελούν τις γενικές εντολές των πατρόνων τους και τις οποίες πρέπει να υλοποιήσουν απαρέγκλιτα, με ανάλογα οικονομικά μέτρα, που διατείνονται,  ότι οπωσδήποτε πρέπει να παρθούν.
   Το κύριο θέμα όμως είναι... εμείς τι κάνουμε;;;
Αρκούμαστε λοιπόν, πάντα "ελαφρά τη καρδία", να λέμε εξωραϊστικά.... διαπραγματευόμαστε...., αλλά τα επώδυνα... μέτρα-μέτρα, δηλαδή η υπόκλιση με ανάλογη οσφυοκαμψία και τελικά την πλήρη αποδοχή, που ήταν, είναι και θα είναι, από ότι φαίνεται... δεδομένη. Το όλο θέμα πάει  να μπαλωθεί με την λέξη "ισοδύναμα", λες και αυτά δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Είπαμε... πλήρης εκμετάλλευση της απίθανης γλώσσας μας.
Ας μη γελιόμαστε όμως,  το "πεπόνι και το μαχαίρι", το δωρίσαμε (παρακαλετά) στους δανειστές, μετά από τον ανάλγητο και άφρονα δανεισμό, εδώ και δεκαετίες.
  
   Από ότι παρατηρούμε μέχρι σήμερα , ένας μεγάλος στόχος των δανειστών είναι και ο δημόσιος πλούτος της χώρας μας. Ανερυθρίαστα και εκβιαστικά ήθελαν το "ΤΑΙΠΕΔ" να μετακομίσει στις Βρυξέλλες υπό τον έλεγχό τους. Προφανώς για να καθορίζουν και να αποφασίζουν, την όποια αποκρατικοποίηση-ιδιωτικοποίηση και φυσικά και το τίμημα αυτών. Αυτό και μόνον αποδεικνύει περίτρανα τον στόχο τους, για τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας.  Ο βασικός παράγοντας για να επιτύχουν και υλοποιήσουν τον στόχο τους, είναι η καταφανής, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, επιδίωξη της πλήρους εξουθένωσης οικονομικά της χώρας και υπό την απειλή εκάστοτε του GREXIT να επιτύχουν αυτό που λέγεται...  "ο απελπισμένος και πεινασμένος πουλά ότι πολύτιμο έχει, προκειμένου να επιζήσει". 
   Το δημόσιο λοιπόν εξωτερικό χρέος, τα χρεολύσια και οι τόκοι αναμφισβήτητα αποτελούν την "βόμβα" στα θεμέλια της οικονομίας μας.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε δημόσια για τον χειρισμό του δανεισμού των επιτοκίων, ο πρώην υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί διακυβερνήσεως και κατόπιν πρωθυπουργός της Ιταλίας  κ. Μάσσιμο Ντ' Αλέμα. Ας δούμε τι δήλωσε:

Ρώμη, Ιταλία
Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες, δηλώνει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα σε συνέντευξη σε που είχε παραχωρήσει προ ημερών στην RaiNews24 και κάνει την επομένη του δημοψηφίσματος το γύρο του Διαδικτύου στην Ιταλία.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» τονίζει ο Ντ' Αλέμα εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχώτερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ο Ντ' Αλέμα.
  
   Οι πάτρωνες, λοιπόν δανειστές, δια των εκπροσώπων τους, (νυν κουαρτέτου), ενδιαφέρονται για το πως θα εξασφαλίσουν τα 322,1 δισεκατομμύρια, που έχουν λαμβάνειν μέχρι το 2030, δηλαδή μέσα σε μία δεκαπενταετία, από χρεολύσια και τόκους, όπως αναλυτικά και διαχρονικά καταφαίνεται στον πίνακα, που ακολουθεί και έχει δημοσιευθεί στο τύπο.

Η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει χρέη ύψους 322,1 δισ. ευρώ έως το 2030

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Όπως τα καταφέραμε δεν μένει άλλο από το να πούμε με πόνο 

"Ελλάδα το μεγαλείο σου"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive