Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Τρέχουν και δεν φτάνουν μετά τις καταγγελίες Πανούση - Τι φοβούνται οι κυβερνώντες - Οι σχέσεις με την Αμερική

panousis maximou

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς σαν μην έφτανε το πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις (πλειστηριασμοί και κόκκινα δάνεια) ήρθαν και οι αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση περί επαφές στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες. Και μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ακύρωσε την επίσκεψη του στην Αθήνα....
Πανικός στο Μαξίμου
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί κυριολεκτικά πανικός από τα όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Πανούσης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα κάνοντας λόγο για. μυθιστόρημα ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός περνάει στην αντεπίθεση προτείνοντας ως μάρτυρες τον αρχηγό της Αστυνομίας, τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γιάννη Ρουμπάτη.

 «Σε αυτούς που σήμερα λένε ότι ο κ. Πανούσης έχει συγγράψει .μυθιστορήματα μπορούν να απαντήσουν τα στελέχη του υπουργείου και επικεφαλής υπηρεσιών που έζησαν από κοντά τα γεγονότα»,αναφέρουν συνεργάτες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
 


Τα πυρά από τα μέλη του υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ
 

Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Πανούση έχουν εξαπολύσει υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας ωστόσο να σταθούν στην ουσία όσων καταγγέλει ο πρώην υπουργός.
 Ενδεικτική η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλουο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά πόσο έχουν βάση οι καταγγελίες Πανούση, δήλωσε: «Γράφει ένα μυθιστόρημα και εχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».

 Για το ίδια θέμα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σημείωσε ότι η πολιτική της άποψη είναι πως αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός.«Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές» ανέφερε η ίδια για να προσθέσει ότι είναι ζήτημα που θα ερευνήσει η δικαιοσύνη.
 «Αστυνομικές ιστορίες» ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα.

 Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε για τις καταγγελίες Πανούση:

 «Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Θεωρώ το χειρισμό μη σοβαρό.Μου κάνει εντύπωση η συγκυρία στην οποία βγαίνουνε αυτά. Είναι μια ούτως ή άλλως αντικειμενικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Δεν ξέρω επιπολαιότητα είναι, σκοπιμότητα είναι, ανευθυνότητα είναι δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός, ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, ο προϊστάμενος της ΕΥΠ να βγαίνει και να μιλάει με τον τρόπο που μιλάει».
 
 Τα ερωτήματα για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα
 
Την ίδια στιγμή αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως αποκάλυψε χθες στα Νέα ο Γιάννης Πανούσης- γνώριζε εξ αρχής την υπόθεση.


 «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι" αυτό και πήγα και σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση» δήλωσε ο πρώην υπουργός. Μάλιστα, όπως εκτιμά ο ίδιος, ο μόνος λόγος που ο πρωθυπουργός κράτησε αυτή τη στάση είναι «ότι αυτούς τους 2-3 θέλει να τους σεντράρει».

 Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε στην εκπομπή Εν Αθήναις ο Γιώργος Τράγκας: 

«Ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης ενημερώνει απευθείας τον πρωθυπουργό. Όταν πήγε και ενημέρωσε επί προσωπικού τον Γιάννη Πανούση, πολιτικό προϊστάμενό του για όλες αυτές τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που τον αφορούσαν, είχε προηγουμένως ή ταυτόχρονα ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Τσίπρα; 

Ήξερε το Μαξίμου ότι ο κ. Ρουμπάτης ήταν αυτός που ενημέρωσε τον κ. Πανούση ή το έμαθε ξαφνικά από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα; Έπειτα, ποιος έδωσε εντολή να γίνουν αυτές οι παρακολουθήσεις;».
 
Και μπορεί ο Πάνος Λάμπρου, ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, ωστόσο, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές θα σκάσει κι άλλη. βόμβα. Άλλωστε, ο κ. Πανούσης λέγεται ότι έχει κάνει λόγο και για δυο βουλευτές, τα ονόματα των οποίων δνε έχουν βγει ακόμα. Κι αυτός ακριβώς είναι που -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- έχει προκαλέσει πανικό τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 
 Η ακύρωση της επίσκεψης Κέρι στην Αθήνα

Πλήθος ερωτημάτων έχουν δημιουργηθεί και από την απόφαση τουΤζον Κέρι να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Αθήνα.  


Επισημαίνεται ότι ο κ. Κέρι εκπρόκειτο να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για να του μεταφέρει τη στήριξη των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων αλλά και εν γένει στην προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η επίσημη δικαιολογία για την αναβολή ήταν οι έκτακτες εξελίξεις στο θέμα της Συρίας και της έκτακτης Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, για το συριακό.

 Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές συνδέεουν το γεγονός με τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση για τις επαφές Συριζαίων με τρομοκράτες. Μάλιστα, υπενθυμίζουν τι είχε συμβεί όταν και η Χίλαρι Κλίντον είχε ακυρώσει την επίσκεψη στη χώρα μας λόγω του νομοσχεδίου του Νίκου Παρασκευόπουλο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Όπως λένε οι ίδιοι αναλυτές δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η επίσκεψη Κέρι ακυρώθηκε σχεδόν 24 ώρες πριν δημοσιευθεί η συνέντευξη του Γιάννη Πανούση.

 Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών θα έδινε άλλο αέρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση είναι ασφυκτικές μετά και το χθεσινό τελεσίγραφο του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive