Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η Μόσχα βάζει "φωτιά" στην παγκόσμια σκακιέρα: Με εντολή Πούτιν ξεκινά άμεσα ο εκσυγχρονισμός 12 πυρηνοκίνητων υποβρυχίων! [βίντεο]


ΝΕΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. Σε μια εξέλιξη που δείχνει την κατεύθυνση της ριζικής αναμόρφωσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κα ιτην επανοδό της στο διεθνές στερέωμα ο Πούτιν αποφάσισε στις 1 Οκτωβρίου να ενισχύσει τον στόλο των πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων και μάλιστα άμεσα.Έτσι όπως ανεφέρε ο ΥΠΑΜ της Ρωσίας Sergei Shoigu αποκάλυψε... τις λεπτομέρειες του προγράμματος εκσυγχρονισμού του υποβρύχιου στόλου καθώς και τη διάταξη μάχης που έλαβε την άδεια μετά τη συνεδρίαση παρόντος του Ρώσου Προέδρου.
Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά την διάρκεια των ναυπηγείων Zvezda στην περιοχή της ρωσικής ακτής του Ειρηνικού όπου και ενημέρωσε του δημοσιογράφους ότι ήδη 6 πυρηνοκίνητα υποβρύχια βρίσκονται στο στάδιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ναυπηγείων τα σκάφη λαμβάνουν νέα οπλικά συστήματα συμπεριλαμβανομένων και πυραύλων κρουζ νέας γενιάς καθώς κα ιτην επέκταση του χρόνου ζωής για επιπλέον 20 χρόνια. Ο στόχος είναι τα υποβρύχια να φτάσουν στο επίπεδο ηλεκτρονικών και κατάστασης ισοδύναμο με τα νέας κλάσης Project 885M Yasen.
Τα υποβρύχια αυτά που λαμβάνουν το νέο πακέτο εκσυγχρονισμού και είναι 6 στον αριθμό ανήκουν στις κλάσεις επιθετικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων SSN Schuka-B/Project 971 Akula-class και Antyey/Project 949A Oscar II (SSGNs) τα οποία έχουν ναυπηγηθεί μεταξύ των τελών του 1980 και αρχών 1990.
Ποιο συγκεκριμένα τα υποβρύχια που θα εκσυγχρονιστούν είναι τα κλάσης Akula SSNs Kuzbass και Magadan , και κλάσης Oscar II SSGNs Irkutsk , Chelyabinsk και Tver . Επίσης στην ναυπηγική κλίνη έφτασε τον Απρίλιο και το κλάσης Kalmar/Project 667BDR Delta III-class SSBN Ryazan.
Τα Irkutsk , Chelyabinsk και Tver θα γίνουν γνωστά ως Project 949AM μετά τον εκσυγχρονισμό. Μαζί με τις αλλαγές στα συστήματα ακουστικών, ηλεκτρονικών, επικοινωνιών και συστημάτων ναυτιλίας τα Project 949AM θα λάβουν και τους νέους πυραύλουςNPO Mashinostroyeniya 3M55 Oniks (SS-N-26 'Strobile') στην θέση των 3M45 Granit (SS-N-19 'Shipwreck'). Το επίπεδο εκσυγχρονισμού του κλάσης Oscar II δεν αποκαλύφθηκε.
Το πρόγραμμα αυτό θα ακολουθήσουν ακόμα 6 πυρηνοκίνητα υποβρύχια αποτελώντας την επιθετική γροθιά του ρωσικού ναυτικού και επεκτείνοντας έτσι την επιβολή των ρωσικών συμφερόντων σε ακόμα μεγαλύτερη ακτίνα δράσης.
Να σημειώσουμε ότι τα υποβρύχια κλάσης Akula έχουν εκτόπισμα σε κατάδυση στους 13.000 τόνους, μήκος 113μ., ταχύτητα 35κόμβων κάτω από την επιφάνεια και μεταφέρουν συνολικά 28 τορπίλες των 533mm και 12 πυραύλους ή τορπίλες των 650mm.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive