Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Στο «στόχαστρο» ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι. Τώρα κλαίς, ΓΙΑΤΙ κλαίς; ΣΥ δεν είσαι που ψήφιζες ΧΘΕΣ;

Syntaxiouxos-570

Από τρεις βασικές πηγές προσδοκά το Υπουργείο Εργασίας να εξοικονομήσει τα 1,8 δισ. ευρώ που προβλέπει το νέο μνημόνιο, για το 2016, από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες. Πιο συγκεκριμένα: – Με μειώσεις που φτάνουν έως και 6%, απειλούνται ένα εκατομμύριο συντάξεις, οι οποίες κυμαίνονται από 1.000 ευρώ μηνιαίως και πάνω...
– Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της περικοπής των επικουρικών συντάξεων έως 14%. – Παράλληλα, το νέο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το 20% των δικαιούχων του. Από τις περικοπές έως 6% στις συντάξεις, εκτιμούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, ότι μπορούν να εξοικονομηθούν έως 1,3 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση. Αυτό το μέτρο θα πλήξει το 40% των συνταξιούχων, οι οποίοι αριθμούν συνολικά 2,7 εκατομμύρια. Από τις πιθανές επιπλέον περικοπές έως 14% σε επικουρικές συντάξεις, εκτιμούν οι ίδιες πηγές ότι μπορούν να εξοικονομηθούν 330 με 350 εκατ. ευρώ ετησίως. Το μέτρο αυτό θα πλήξει περίπου 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, οι οποίοι εκτός από κύρια, λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη. Τέλος, από τη μη απόδοση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων του, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν, σε ετήσια βάση, γύρω στα 150 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι οποίοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα φθάσουν, από τον Μάρτιο του 2016, στους περίπου 280.000, αντί 360.000 που είναι σήμερα.

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΟΥΤΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.
      ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΑΜΕ, ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ!

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive