Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η απάτη με τα τούρκικα δάνεια. Αετονύχιδες εκμεταλλευόμενοι την κρίση και υποσχόμενοι εύκολα δάνεια εξαπατούσαν Έλληνες επιχειρηματίες. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απάτη με τα τούρκικα δάνειαΜεγάλο παρατραπεζικό κύκλωμα που εξαπατούσε Έλληνες επιχειρηματίες υποσχόμενο δάνεια από την Τουρκία ερευνούν οι διωκτικές αρχές σε Ελλάδα και Τουρκία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sofokleousin.gr από τα μέχρι στοιχεία προκύπτει εμπλοκή στο κύκλωμα και εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα που εντάσσονται στο κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο sofokleousin.gr με τον όρο της ανωνυμίας περιγράφουν τη λειτουργία του κυκλώματος, τα στάδια της απάτης και τα πρόσωπα που εμπλέκονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Όπως επισημαίνουν άνθρωποι με γνώση των γεγονότων που μίλησαν στο sofokleouin.gr υπό τον όρο της ανωνυμίας, από την απάτη το κύκλωμα αποκόμιζε έσοδα από 15.000 έως και 50,000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της χρηματοδότησης που αιτούνταν ο εκάστοτε Έλληνας επιχειρηματίας....

Σύμφωνα, πάντα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το sofokleousin.gr, το κύκλωμα υπόσχονταν:
- Την ίδρυση εταιρίας στην Τουρκία (με τουρκικό ΑΦΜ)
- Εν συνεχεία μέσω αυτής ο Έλληνας επιχειρηματίας θα καρπώνονταν δάνειο από τουρκική τράπεζα
- Το δάνειο αυτό θα ήταν σε τούρκικη λίρα 
- Εν συνεχεία θα μπορούσε να μεταφέρει τα λεφτά στην Ελλάδα, τμηματικά, μέσω ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ αγοράς προϊόντων από την ελληνική εταιρία του επιχειρηματία
Αφού ξεκινούσε η διαδικασία με την καταβολή του πρώτου μέρους της μίζας οι αετονύχιδες έδιναν ακόμα και αποδείξεις είσπραξης με γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
Εν συνεχεία και για να αυξήσουν τα έσοδά τους προφασίζονταν δυσκολίες στην ίδρυση της εταιρίας στην Τουρκία, ζητώντας επιπλέον λεφτά για έξοδα καθώς και για μέρος του μετοχικού κεφαλαίου
Εν συνεχεία και προσπαθώντας να πείσουν για την αποτελεσματικότητα τους, οργάνωναν ταξίδια με τους υποψήφιους επιχειρηματίες, έναν-έναν, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού άλλους έβαζαν να αποκτήσουν ΑΦΜ, άλλους να κάνουν αίτηση για άδεια παραμονής και άλλους να ανοίξουν λογαριασμό στην τράπεζα.
Όταν τα «θύματα» αντιλαμβάνονται την πλεκτάνη και ζητούν επιστροφή τα ων χρημάτων τους ο μεσάζον επανέρχεται με νέο «όνειρο» ανεβάζοντας το τίμημα και αφού παραδέχεται ότι το δάνειο δεν περπάτησε βρίσκει τώρα ακόμα και… Αζέρους επενδυτές.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές ο Έλληνας μεσάζον του κυκλώματος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας συμβούλων, διαθέτει προφίλ σε μέσα κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και παρουσιάζεται ως μετρ στις χρηματοδοτήσεις.
Έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει καταλήξει ότι το κύκλωμα στην Τουρκία ακουμπάει πάνω και σε πολιτικό του κόμματος του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, καθώς και σε χαμηλόβαθμα και μεσαία τραπεζικά στελέχη κάποιων τραπεζών, κάποια από τα οποία αποκαλύφθηκαν πριν μερικούς μήνες.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Αθήνα,14/9/2015

ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ε.Τ.Ε.Ε. ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε Έλληνες επαγγελματίες (ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, κλπ) οι οποίοι έπεσαν θύματα εξαπάτησης κυκλώματος που υποσχόταν δάνεια από τουρκικές τράπεζες, το Δ.Σ. του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου συνεδρίασε εκτάκτως προχθές Σάββατο 12/9 προκειμένου να εξετάσει τις δυνατότητες παροχής βοήθειας και υποστήριξης όσων το επιθυμούν.

Αποφασίσθηκε σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Τουρκικά Εμπορικά Επιμελητήρια, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου (Συμβουλευτική επιχειρήσεων, Νομική, κλπ.) ήδη από σήμερα Δευτέρα 14/9/2015 να παρέχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσους το επιθυμούν, ανεξαρτήτως του εάν είναι μέλη του Επιμελητηρίου, ή όχι.

Τα αιτήματα συνδρομής, θα διαβιβάζονται και προς την τουρκική πλευρά όπου τα Επιμελητήρια θα παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες υπέρ των εξαπατηθέντων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόεδροι των α) Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και β) Τουρκικών Επιμελητηρίων βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές των χωρών τους προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών, το εύρος της απάτης, καθώς και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στα τηλέφωνα:     211 7000 264-7 
              
fax:    211 0127 466                  




___________________________________________________________

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων και εξαπατηθέντων σε όλη την Ελλάδα είναι σημαντικός.


27 K.Varnali Str, Kifissia, 14671 Tel: 2117000264-7  Fax: 2117409283
E Mail: info@etee.grfairs@etee.gr   Website: www.etee.gr

1 σχόλιο:

  1. ΩΡΑΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ..."ΕΛΛΗΝΕΣ" ...."ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ".
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΤΑΚΙΜΙΑΖΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ!
    ΚΑΙ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΓΙΟ ΔΙΝΟΥΝ
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive