Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Για κακούργημα διώκεται στενός συνεργάτης του Σαμαρά. Πάρτυ εκατομμυρίων στην πλάτη της ΕΡΤ.Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

samaras567
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα ο Χρήστος Παναγόπουλος, πρώην πρόεδρος της βραχύβιας Δημόσιας Τηλεόρασης και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, που πρωτοστάτησε στο στήσιμο και τη δημιουργία του μορφώματος που φιλοδοξούσε να αντικαταστήσει την «σαπια ΕΡΤ», όπως ο τότε πρωθυπουργός σημείωνε. Παράλληλα, για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν....
Τα φαινόμενα κακοδιαχείρησης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Παναγόπουλου, την περίοδο 2001-2010, κόστισαν εκατομμύρια ευρώ, όπως έδειξαν τα πορίσματα των ελεγκτών. Παράλληλα την ίδια κατάσταση παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός σταθμός 9,84.
Σύμφωνα με ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Οι ελεγκτές στο πόρισμα τους επισημαίνουν ότι «οι αμοιβές δεν συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις, αλλά συνδέονται μόνο με το έργο για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο υπάλληλος που αμειβόταν και για το οποίο έπαιρνε το μισθό του».»
Δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν με εντελώς ασαφή κριτήρια σε εργαζόμενους που προτιμήθηκαν να εισπράττουν έξι και επτά μισθούς για άγνωστους λόγους, αναφέρουν τα πορίσματα. Το πάρτυ φαίνεται πως συνεχιζόταν και σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων. Μάλιστα γίνεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ειδική αναφορά στην περίπτωση του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006, όταν εταιρία ανέλαβε τη διοργάνωση για 231.000 ευρώ. Η ίδια εταιρία ανέλαβε και τη χριστουγεννιάτικη εορτή του 2006, με απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό.
Η περίπτωση της ΕΡΤ, ενώ δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί καμία εντύπωση δυστυχώς, ήταν ένα από τα σημεία στα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την ηγεμονία της αριστεράς στον τόπο. Είναι λογικό οι ανθρωποι που βρίσκονταν πίσω από την κακοδιαχείρηση και τις απάτες στην πλάτη της δημόσιας τηλεόρασης και του έλληνα φορολογούμενου να ήταν άνθρωποι που συνεργάζονταν με το πολιτικό σύστημα και τα δύο διαχρονικά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σήμερα έρχονται στο φως και συγκεκριμένα πρόσωπα όπως του κ. Παναγόπουλου, που όχι μόνο αποτελούσε στενό συνεργάτη του Α. Σαμαρά αλλά ήταν και εκείνος που ο δεύτερος έβαλε πρόεδρο στη Δημόσια Τηλεόραση που ήταν εκείνη που θα εξυγίαινε την παλιά ΕΡΤ. Με τα ίδια υλικά όμως, το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive