Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΖΩΝΤΑΝΑ. Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ. Αιχμές Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα. Ν.Φίλης: Να ανακαλέσει η Πρόεδρος της Βουλής. ΒΙΝΤΕΟ



ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ>>


Αν δεν μπορείτε να δείτε εικόνα πατήστε εδώ
Με ένταση ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής που συγκλήθηκε να αποφασίσει για τα διαδικαστικά ψήφισης του τρίτου μνημονίου...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως προς της κατάθεση του νομοσχεδίου και της αιτιολογικής έκθεσης για το τρίτο μνημόνιο και υπεραμύνθηκε των κινήσεών της. 


Real.gr Διάσκεψη Προέδρων αιχμές... από realmedialive 

Αιχμές Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και είχε συζητήσει με τον πρωθυπουργό την πιθανότητα ανοίγματος της Βουλής στο διάστημα 6-16 Αυγούστου που αποφασίστηκε να κλείσει και υπερασπίστηκε τη θέση της για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο για τη συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ενώ λόγο για «αιφνιδιασμό» του σώματος στην κατάθεση του νομοσχεδίου και στο αίτημα της κυβέρνησης να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Επίσης επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή της να συγκληθεί η ολομέλεια την Πέμπτη με την αιτιολογία ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χθες, αλλά μετά τις 12 βράδυ και άρα δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να μελετηθεί, όπως η ίδια είχε ζητήσει. 

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταστρατήγησε την αρχή της εμπιστοσύνης μεταξύ των θεσμών με την εσπευσμένη κατάθεση του νομοσχεδίου του μνημονίου στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση. 

Ένταση υπήρξε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Νικήτα Κακλαμάνη, του Νίκου Νικολόπουλου, του Σπύρου Λυκούδη για το έγγραφο με το οποίο μέλη της διάσκεψης ζήτησαν την επίσπευση της σύγκλησης της διάσκεψης των προέδρων. 

Στο σημείο εκείνο, εξερράγη ο Νικήτας Κακλαμάνης για το γεγονός ότι η Διάσκεψη, που εξελισσόταν τουλάχιστον ως εκείνο το σημείο σε μονόλογο της προέδρου, μεταδιδόταν απευθείας από το Κανάλι της Βουλής, χωρίς να αποφασίσει σχετικά με αυτό το Σώμα.


Real.gr διάσκεψη προέδρων βουλή ένταση από realmedialive 

Ακολούθως, η κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας επανειλημμένως πως οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται άυπνοι από χθες προκειμένου να προλάβουν, αναφέρθηκε στο έγγραφο των μελών της διάσκεψης, το οποίο όπως είπε ήταν ανυπόγραφο όταν έφτασε στο γραφείο της, προκαλώντας εκ νέου εκρήξεις από τους παριστάμενους. Πολλά από τα μέλη της Διάσκεψης σημείωσαν με έμφαση ότι είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Μπαλάφα να προχωρήσει την κατάθεση του εγγράφου στην αρμόδια γραμματεία της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να υπεραμυνθεί της άποψής της, ωστόσο τα μέλη της Διάσκεψης την αμφισβήτησαν, καθώς ανέφεραν πως είχαν δώσει την έγκρισή τους στο έγγραφο. 

Η ένταση οξύνθηκε όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή μετάδοσης της συζήτησης δημοσίως, με πολλά μέλη να κάνουν λόγο για νέο σόου της Προέδρου. κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ακούστηκαν πολλές εκφράσεις και ειρωνείες.

Ν.Φίλης: Να ανακαλέσει η Πρόεδρος της Βουλής

Θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων καταλόγισε ο Νίκος Φίλης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αιχμές της Προέδρου της Βουλής κατά της κυβέρνησης για τα όσα δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου περί έλλειψης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας και απροκάλυπτη επιθετικότητα της Προέδρου της Βουλής κατά της κυβέρνησης ζητώντας της να ανακαλέσει τις προηγούμενες δηλώσεις της, λέγοντας ότι εφόσον η Πρόεδρος της Βουλής θέτει ζήτημα εμπιστοσύνης στις σχέσεις με τον πρωθυπουργό, τότε προφανώς δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο. 

<
Real.gr Νίκος Φίλης διάσκεψη προέδρων από realmedialive 

Σε έντονο ύφος πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ζήτησε περισσότερη εγκράτεια στις τοποθετήσεις και «λιγότερες παρερμηνείες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες των αρμόδιων επιτροπών νωρίς το πρωί της Πέμπτης, να ακολουθήσει διάσκεψη των Προέδρων και η ολομέλεια να συνεδριάσει από τις 4 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής για την μετατροπή μιας τυπικής διαδικασίας σε «μάχη χαρακωμάτων». 

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνεται άσχημα που λέει ακριβώς αυτά που έλεγε ως βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive