Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ακούστε τον Αναστασιάδη να μιλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες .... Κύπρου (Ηχητικό)

Ακούστε τον Αναστασιάδη να μιλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου (Ηχητικό)
Στη βάση του αστεϊσμού οι δηλώσεις Αναστασιάδη στη Σαμπάχ, περί Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου – Στη δημοσιότητα ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που ξεσήκωσε μια θάλασσα από αντιδράσεις... Μετά τις πρωινές δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη στο κρατικό ραδιόφωνο, τοποθετήθηκε και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, διότι ήμουν παρών στη συνέντευξη...
η οποία οπτικογραφήθηκε επειδή ήταν και τηλεοπτική συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ερώτηση ‘ποιο θα είναι το όνομα του νέου κράτους που θα ιδρυθεί’, είπε ‘δεν έχουμε συζητήσει ακόμα και ευχαριστώ που μου υποβάλλετε την ερώτηση διότι άκουσα ο φίλος μου Ακκιντζί να λέει ότι θα είναι Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία, κάτι τέτοιο. Εγώ – αστειευόμενοι μεταξύ μας – του είπα γιατί όχι να μην είναι United States of Cyprus. Αλλά δεν έχουμε συζητήσει ακόμα. Και ήταν συμβολικό που το έλεγα γιατί θα είμαστε η δεύτερη υπερδύναμης’! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αναφορά περί Ηνωμένων Πολιτειών χαριτολογώντας», υπογράμμισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 1974 ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ 32 Μ.Κ
    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δέχομαι ότι αστειεύεται , πέραν από τα αστεία , γράφω σοβαρά ,δείτε για πιο πράγμα συνομιλούμε πλέον , μιλούμε για συνιστών κρατίδιο ,στα πλαίσια μιας συνομοσπονδίας . εμείς ζούσαμε στον κόσμο μας οι ξένοι όχι .
    Παραθέτω δηλώσεις και δεδομένα της κρίσιμης περιόδου 1959 -1974 τεκμήρια.
    Λίγες βδομάδες πριν από το πραξικόπημα του 1974 , φιλοξένησε ο πλανητάρχης , Μακάριος στο Προεδρικό τη σύσκεψη Γκρομίκο – Κίσινγκερ για το Μεσανατολικό. Εξερχόμενος του Προεδρικού Κύπρου ο Κίσινγκερ είπε με ειρωνεία το χαρακτηριστικό ότι «ο Μακάριος είναι μεγαλύτερος ηγέτης για μια μικρή χώρα όπως την Κύπρο». Εκεί κατόρθωσε να αποκλείσει ανάμιξη της Ρωσίας στο Κυπριακό και πέτυχε να θεωρηθεί η Κύπρος ότι ανήκε στη σφαίρα επιρροή της Αμερικής. Ρωτώ εξαφανίστηκαν οι ηγέτες με μεγαλύτερο εκτόπισμα .
    Ο πλανητάρχης Μακάριος πέθανε απογοητευμένος περισσότερο από την στάση των Αμερικανών και ιδιαίτερα των δημοκρατικών του Κάρτερ. κατά την δική μου άποψη ο εσωτερικός του κόσμος λειτούργησε επιπλέον καταλυτικά ,προς τον θάνατο του , δεν άντεξε στα ψέματα που έλεγε περί Κύπρου ενιαίας ελευθέρας και ανεξάρτητης
    Μετά την υπογραφή , των συμφωνιών Ζυρίχης –Λονδίνου , Η Βρετανία κατοχύρωνε τις δύο τεράστιες περιοχές βάσεων (Ακρωτήρι και Δεκέλεια), συνολικής έκτασης 99 τετρ. Μιλίων, στις οποίες ασκούσαν πλήρη και αδέσμευτη κυριαρχία, επίσης άλλες (32) τοποθεσίες και εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και σημαντικό τμήμα του αεροδρομίου της Λευκωσίας και (11) χερσαίες-θαλάσσιες περιοχές, που αναφέρονται ως περιοχές για εκπαίδευση στην ξηρά και τη θάλασσα. Η Βρετανία ,δεν είχε καμιά διάθεση να απεμπολήσει τα κεκτημένα ,αντίθετα ,είχε από την αρχή τον στόχο να διαμελίσει την Κύπρο ώστε να μην δίνει λογαριασμό σε κανένα ,
    Αυτά έλληνες για τις πατριωτικές κορώνες, δυσκολεύομαι ,διαχρονικά να εξαιρέσω άνθρωπο . Για την Δημητράκη Ιωαννίδη δεν θα πω τίποτε ,απαξιώ να αναφέρομαι σε τέτοιον άθλιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive