Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Βόμβα με Γιοσάκη, Λεωτσάκο! ΟΛΑ τα γεγονότα, απολογίες, ονόματα κ.λ.π

«Αθώοι του αίματος» δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του αποκαλούμενου «Παραδικαστικού Νο 2» ενώπιον των ειδικών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ,βΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο κληρικός Ιάκωβος Γιοσάκης και ο τηλεδικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, που μετά την παρουσία τους ενώπιον των δικαστικών λειτουργών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι...
δήλωσαν «άγνοια» για όσα τους αποδίδονται σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με ποικιλόμορφη δράση.
Ως νομικός σύμβουλος - συνεργάτης αλλά και μακρινός συγγενής του πολιτικού μηχανικού παρουσιάστηκε στους ειδικούς ανακριτές ο πρώην τηλεδικηγόρος (με πολυετή θητεία στο «Ερωτοδικείο») Πέτρος Λεωτσάκος. Προσπαθώντας να εξηγήσει τις εκατοντάδες ώρες συνομιλιών που είχε με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος αλλά και την κοινή «έδρα», ο Λεωτσάκος υποστήριξε ότι χρησιμοποιούσε το εταιρικό κινητό και ότι είχε προσληφθεί από τον Γεωργιτσογιαννάκο. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας εισέβαλαν στο «άντρο» του δικηγόρου, στην οδό Μιχαλακοπούλου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος εγγράφων αλλά και καταστατικά εικονικών εταιριών μέσω των οποίων ξεπλενόταν το μαύρο χρήμα.
Το δικαίωμα της σιωπής χρησιμοποίησε στην απολογία του ο πολιτικός μηχανικός, ενώ αθώος δήλωσε και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Point System», τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της υπόθεσης, καθώς η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, ώστε να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.
Η δικογραφία είναι τόσο ογκώδης ώστε χωρίζεται σε τέσσερις φακέλους που αφορούν διάφορες υποθέσεις. Από πλειστηριασμούς, εκβιάσεις, εμπόριο χρυσού, μέχρι και απάτες με δασικές εκτάσεις.
Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο Πέτρος Λεωτσάκος, ο δικηγόρος Γεώργιος Ασλάνης, όπως επίσης και ο δικηγόρος και σύζυγος εν ενεργεία Εφέτη Αθηνών Σπύρος Βλασσόπουλος.
Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και της μαφίας των ακινήτων διερευνάται από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία, εκτός των άλλων στοιχείων, περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Από την έως τώρα δικαστική έρευνα έχει προκύψει ότι «πρωταγωνιστές» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο γνωστός από το παρελθόν αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, δικηγόροι, ένας πρόεδρος Εφετών και ένας εφέτης, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, αστυνομικοί, εφοριακοί υπάλληλοι, μία γραμματέας του Πρωτοδικείου Αθηνών και πολλοί άλλοι.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί και με βάση όσα έχουν καταθέσει στην ανάκριση μάρτυρες, οι παράνομες δραστηριότητες της σπείρας δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση των μελών της, εν γνώσει αλλά και εν αγνοία δικαστικών λειτουργών, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες με ακίνητα, κομπίνες σε πλειστηριασμούς, εμπόριο χρυσού και άλλες παράνομες πράξεις.
Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2009. Εκείνη την περίοδο ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που τώρα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το σκάνδαλο της Αιξωνής, αφού καταδικάστηκε πρωτοδίκως, την ίδια ώρα που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι περιγραφές του βασικού μάρτυρα για τις δραστηριότητες του κυκλώματος επιβεβαιώθηκαν από τις περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές.
Οι απολογίες
Στην απολογία του ο φερόμενος ως εγκέφαλος πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποιήσεώς του. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος εκτίει ποινή καθείρξεως για προηγούμενες αξιόποινες πράξεις του, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του πολλές κατηγορίες, και προτού συλληφθεί, τον Ιούνιο του 2014, πολλά εντάλματα σύλληψης. Εντύπωση προκαλεί που ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε εξασφαλίσει ιατρικά πιστοποιητικά από ιδιώτη ιατρό αλλά και από ψυχίατρο του Γ.Ν. Ευαγγελισμός, με τα οποία βεβαιωνόταν ότι έπασχε από σοβαρό ψυχικό νόσημα. Κατά πληροφορίες, ο τρόπος έκδοσης των πιστοποιητικών διερευνάται από τις Αρχές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η απολογία του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία του αποδίδεται. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ιερωμένος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος πρώην δικαστικής λειτουργού. Παρά όμως την αμετάκλητη καταδίκη του και παρότι εκκρεμούν σε βάρος του κακουργήματα που επισείουν ποινή ισοβίου καθείρξεως, το αρμόδιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο τον είχε καταδικάσει το 2013 σε ποινή αργίας μόνο οκτώ ετών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2005. Ετσι, ο γνωστός μητροπολίτης Αχαρνών Αθηναγόρας τον τοποθέτησε ως ιερέα σε ενορία, όπου μέχρι την προσωρινή κράτησή του ιερουργούσε. Εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ύστερα από αυτήν τη δικαστική εξέλιξη ο εν λόγω μητροπολίτης είναι αναγκασμένος να θέσει σε προσωρινή αργία τον αρχιμανδρίτη. Την ίδια ώρα νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει τη νομιμότητα της πειθαρχικής ποινής του αρχιμανδρίτη καθώς και την προκλητική απόφαση τοποθέτησής του σε ενορία.
Η ακροαματική διαδικασία
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη 23 κατηγορουμένων για τα πλημμελήματα της υπόθεσης. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Δημήτριου Παρασκευόπουλου. Στη δίκη αυτή κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, είναι και ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος καθώς και αρκετά -όπως φαίνεται- θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, για τους οποίους ο μάρτυρας- κλειδί δεν κατέθεσε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι σήμερα ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, καθώς στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πεντάκις ισόβια για την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Αιξωνής! Στο άκουσμα της ποινής που του επιβλήθηκε ο νομικός κόσμος της χώρας εξεπλάγη, αφού η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μικρή σε σχέση με τους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή!
Οπως έχει αποδειχτεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, ο Δ. Παρασκευόπουλος παραμένει «όμηρος» για λόγους καθαρής αντεκδίκησης, καθώς για τον έναν ή τον άλλο λόγο οι αιτήσεις αποφυλάκισης που κάνει δεν εκδικάζονται.
Για το κύριο σκέλος της υπόθεσης αξιόπιστοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι πιθανότατα οι εφέτες ειδικοί ανακριτές και ο εισαγγελέας Εφετών θα ζητήσουν την περαιτέρω έρευνα συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων που προέκυψαν κατά την ανακριτική διερεύνηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπως, για παράδειγμα, τη νομιμότητα των βεβαιώσεων περί συγγένειας μεταξύ τους που εξέδιδε ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, τη νομιμότητα των ιατρικών πιστοποιητικών των ψυχιάτρων για την ψυχική υγεία του Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου καθώς και τη νομιμότητα κάποιων ύποπτων αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες δικαιωνόταν ο πολιτικός μηχανικός σε δίκες που είχε με δημοσιογράφους. Εντύπωση προκαλεί ότι συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός που υπηρετεί στο Εφετείο Αθηνών φέρεται ότι έχει εκδώσει ευνοϊκές αποφάσεις για τον πρωταγωνιστή της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον τέσσερις φορές, και μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση της εμπλοκής του.
Εγκυροι δικαστικοί κύκλοι σημειώνουν με έμφαση ότι η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών πρέπει με αιτιολογημένη διάταξή της να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των περισσότερων εκ των κατηγορουμένων, ώστε να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο από την εγκληματική δράση τους, αφού έτσι περισσότεροι παθόντες μπορεί να μιλήσουν. Αίσθηση προκαλεί ότι αυτό δεν συνέβη μέχρι σήμερα, την ίδια ώρα που καθημερινά εκδίδονται ανάλογες διατάξεις ακόμη και για μικροαπατεώνες.
Ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, που κατέθεσε ως μάρτυρας με αφορμή την εκπροσώπηση γνωστής δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ κατά της οποίας έχει στραφεί επανειλημμένες φορές ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε στην «Espresso»: «Χάρη στην εξαντλητική και εις βάθος έρευνα των εφετών ανακριτών η πολυδαίδαλη αυτή υπόθεση διαλευκάνθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της. Θέλω να πιστεύω ότι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που δικαίωναν τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, ακόμη και όταν αυτός ήταν φυγόποινος και φυγόδικος, θα ελεγχθούν εξίσου εις βάθος από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες για «επαγγελματικούς λόγους»

Στην απολογία του ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος (φωτό) αποδίδει ευθύνες για την εμπλοκή του στον Γεωργιτσογιαννάκο. Οπως χαρακτηριστικά λέει, έμπλεξε λόγω του «καλοκάγαθου» χαρακτήρα του. «Με εκμεταλλεύτηκε» είπε απολογούμενος, επικαλούμενος και συγγένεια. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η μητέρα του εγκεφάλου ήταν αδελφή της συζύγου του. Πάντως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, αφού αντίστοιχες βεβαιώσεις συγγένειας έχει εκδώσει και για άλλον εντολέα του και όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρίστατο στα δικαστήρια ως συνήγορός του. Εξηγώντας τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε από συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος υποστήριξε ότι επρόκειτο για εταιρικά τηλέφωνα τα οποία τους είχε δώσει ο πολιτικός μηχανικός στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν. Σε ό,τι αφορά την κλήση που κατεγράφη και είχε κάνει προς τη δικαστική λειτουργό, ο σύζυγος της οποίας προφυλακίστηκε, είπε ότι δεν τη γνωρίζει ούτε κατ' όψη, οπότε δεν έκανε εκείνος την κλήση! Εξήγησε, δε, ότι οι κλήσεις που της έκανε ο Γεωργιτσογιαννάκος δεν ήταν για την ίδια αλλά για τον δικηγόρο σύζυγό της.

1 σχόλιο:

  1. Οι δικαστες κατηγορούμενοι για κακουργήματα ειναι1)Γεωργιος Ευσταθιου(τεως Προεδρος Εφετων) και Αθανάσιος Μουστακας(τεως Εφετης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive