Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Απαράδεκτες δηλώσεις Σουλτς μετά το δημοψήφισμα. Ετοιμάζεται έρευνα εις βάρος του. Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

soults
Οι έλληνες πολίτες σχεδόν στο σύνολό τους αισθάνονται οργισμένοι για τη στάση που κράτησαν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών την παρελθούσα εβδομάδα παρεμβαίνοντας με θράσος και προσπαθώντας να σκορπίσουν τον τρόμο στους έλληνες ψηφοφόρους. Το 62% του ΟΧΙ δίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο δικαίωμα για αυτή την οργή απέναντι στον κ. Σουλτς ο οποίος λίγο πριν το δημοψήφισμα έστελνε μήνυμα με δήλωσή του ότι σε περίπτωση που επικρατήσει σήμερα το «όχι» στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση νέου νομίσματος. Η δήλωσή του και μετά το δημοψήφισμα ήταν εντελώς απαράδεκτη....
αφού σημείωσε ότι «οι έλληνες πίστεψαν ότι το ΟΧΙ θα τους έδινε καλύτερη θέση στη διαπραγμάτευση», συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια». Με νόημα μάλιστα ζητούσε τώρα από την ελληνική κυβέρνηση να βρει προτάσεις που «θα πείσουν τους θεσμούς».
Ποιος είναι ο κ. Σουλτς που κουνάει το δάκτυλο; Ο κ. Σουλτς είναι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο πριν το δημοψήφισμα έκανε καμπάνια τρόμου υπέρ του ΝΑΙ και μετά το δημοψήφισμα μας κούνησε και το δάκτυλο για την απόφασή μας. Δεν μίλησε λοιπόν σε αντιστοιχία με την ιδιότητά του. Μίλησε ως Γερμανός και μέλος του σοσιαλδημοκρατικού γερμανικού κόμματος που συγκυβερνά με τη Μέρκελ. Αυτή η καταστρατήγηση της ιδιότητάς του και ο εξευτελισμός του ευρωκοινοβουλίου σηκώνει ακόμη και αίτημα για παραίτηση.
Αλλά άλλο ένα ερώτημα που προκύπτει είναι, όλοι αυτοί που συχνά πυκνά καταγγέλουν την κα Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής για υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητάς της, γιατί δεν αντέδρασαν με τη συμπεριφορά Σουλτς; Μήπως γιατί έθεταν εαυτόν στο ίδιο στρατόπεδο;
Πάντως η εξαγριωμένη κοινωνία των πολιτών μαζεύει ήδη υπογραφές για να κατατεθεί αίτημα διενέργειας έρευνας για τη νομιμότητα αλλά και την ηθική ποιότητα της δράσης του. Μπορεί κανείς να υπογράψει εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive