Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. 
Επιχείρηση ρευστότητα σε Φρανκφούρτη Παρίσι και Βρυξέλλες
Του Τάσου Δασόπουλου 

Άμεση λύση στο καυτό πρόβλημα της ρευστότητας θα αναζητήσουν σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ Γ Δραγασάκης και ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Φρανκφούρτη και σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης ....

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί αύριο Τρίτη, στις 17:30, στη Φρανκφούρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Επίσης, αύριο στις 09:00 ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσχοβισί.

Όλες οι συναντήσεις έχουν ως τελικό στόχο την άμεση εξασφάλιση της αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων του δημοσίου ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα ρευστότητα της ελληνικής οικονομία 

Οι κκ Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα επιχειρήσουν να πείσουν το κ. Ντράγκι για την προσπάθεια της Αθήνας να βρεθεί το συντομότερο δυνατό κοντά σε συμφωνία . Παράλληλα θα ζητήσουν δύο πράγματα : αφενός η ΕΚΤ να μην προχωρήσει αύριο στην αναθεώρηση της έκπτωσης με την οποία θα δέχεται εγγυήσεις από τις ελληνικές τράπεζες και αφετέρου για την ανάγκη αύξησης του ορίου εκδόσεων εντόκων γραμματίων Τούτο με δεδομένο ότι η καταβολή της δόσης των 7,2 δις ευρώ που εκκρεμεί από πέρσι θα γίνει όταν υπάρξει τελική συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές 

Σε παράλληλη «τροχιά» ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης θα επιχειρήσει να πείσει αύριο το πρωί το Γάλλο ομόλογό του κ. Μ Σαπέν για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και το απόγευμα , στις Βρυξέλλες το επίτροπο αρμόδιο για οικονομικά θέματα κ. Πιέρ Μοσχοβισί για την αναγκαιότητα μια πρώτης θετικής γνωμοδότησης για το ελληνικό πρόγραμμα με στόχο να αλλάξει στάση και η ΕΚΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive