Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ «ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ» ΓΙΟΥΝΚΕΡ. Του Ντίνου Μπάνου


Διαβάστε παρακάτω μερικά σημαντικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ζ.Κ. Γιούνκερ, που αποκαλύπτουν το πόσο αγαπάει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, την κύρια άποψη των δανειστών για εμάς και προσθέστε και τις δικές σας απόψεις στα δικά μου «κόκκινα» σχόλια.
-Εάν θέλετε να ρίξετε το κόστος ζωής των Ελλήνων, θα πρέπει να δράσετε σε άμεσα ζητήματα, αλλά και προληπτικά, διότι το πρόβλημα είναι, όπως ξέρετε, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υψηλότερες απ' ό,τι σε 5-6 άλλες χώρες, το ίδιο και ο κατώτατος μισθός....
(Ενώ οι τιμές στην ελληνική αγορά παραμένουν ευρωπαϊκές. Έτσι όμως δεν ρίχνεις το κόστος ζωής, αλλά τα χρόνια, δηλαδή το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων…)-Θα πρέπει επίσης να κάνουμε τεράστια προσπάθεια στον τομέα της αγοράς προϊόντων. Εκεί δε γίνεται τίποτα, με τους ολιγάρχες. Αυτό έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η Ελλάδα να έχει υψηλότερο κόστος ζωής από την Ελβετία. Αυτό συμβαίνει λόγω των ολιγαρχών, των μονοπωλίων και των δομών, και αυτές οι δομές πρέπει να καταστραφούν. (Σωστά, μόνο που οι δανειστές ήταν πάντα τους ολιγάρχες).
-Και βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν όμως στις επόμενες δύο εβδομάδες, καθότι από τον Ιανουάριο είχαμε πεί στην ελληνική κυβέρνηση να το κάνει αυτό, διότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αντιμετώπισαν ούτε αυτό...Αλλά εγώ συνομιλώ τώρα με αυτήν την κυβέρνηση. Έδωσαν υποσχέσεις και τώρα πρέπει να τις εκπληρώσουν. (Ανθέλληνες έδωσαν τις υποσχέσεις)
-Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να αποδώσουν δημοσιονομικά έσοδα, τα οποία πρέπει να είναι υψηλότερα από τα νούμερα που μας έχουν δοθεί. (Όταν δημοπρατήθηκαν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και οι Ρώσοι πρόσφεραν 2 δις για να τις αγοράσουν, ενώ οι Αζέροι 600 εκατομύρια, η εντολή των δανειστών και των ΗΠΑ ήταν να τις πουλήσουμε στους Αζέρους, δηλαδή κοροϊδευόμαστε;)
-Υπάρχει ένα σενάριο που κυκλοφορεί ότι 4 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να δοθούν στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα μέτρων 5 δισ. ευρώ για να βγει μέχρι το Σεπτέμβριο, δεν είναι όμως καλή ιδέα γιατί θα μας υποχρέωνε σε μια σειρά εξηγήσεων στα εθνικά κοινοβούλια αποσπώντας την προσοχή μας από αυτό που πρέπει να γίνει βραχυπρόθεσμα. Γι' αυτό είναι χάσιμο χρόνου…
(Αν μας δώσουν όμως αυτά που έπρεπε να μας είχαν δώσει από πέρυσι, δεν θα όφειλαν καμία εξήγηση, αλλά δεν το θέλει, διότι έτσι χαλαρώνει η θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας… )
-Οι Έλληνες φίλοι μας (;) πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και να είναι ακριβείς σε διάφορα θέματα.(Δηλαδή το βιολί-βιολάκι και μας παραμυθιάζει ότι είναι και φιλέλληνας…)
-O κ. Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα και δεν αποπνέει την αίσθηση πως το γνωρίζει αυτό. Δε βοηθάει στη διαδικασία. Θυμίζω αυτό που είπε τις προάλλες ότι ο Σόιμπλε καταχράται τη δύναμή του αντί να απαντά στα επιχειρήματα των Γερμανών και των άλλων. Στην πραγματικότητα ο κ. Βαρουφάκης έχει πει πολλές φορές καλά λόγια για τον κ. Σόιμπλε, ότι π.χ. έχουν πάντα πολύ φιλικές συναντήσεις. Kαι μόλις κάνει αυτά τα σχόλια, την επόμενη μέρα ο Β. Σόιμπλε τον διαψεύδει…(Συμπέρασμα: Ο Βαρουφάκης τους χαλάει τη σούπα, με ότι κάνει και ότι λέει.. )-Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από πρωθυπουργό, προσπαθούν να ρίξουν όλη την ευθύνη για την αποτυχία, στις πλάτες των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Αυτό δεν ισχύει. Διότι οι άλλοι προσπαθούν να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο(Σώπα καημένε...)
-Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι η Κομισιόν θα έπρεπε να περιορίζεται στο ρόλο της και ότι δεν έχω την εξουσία να μεσολαβώ ή να συντονίζω τις συζητήσεις... Εγώ εμπλέκομαι με παρασκηνιακό
τρόπο. Δε θέλω να φαίνομαι πολύ, καθώς αυτό είναι ένα ζήτημα του 
Eurogroup, αλλά αν η Κομισιόν δεν προσπαθούσε να γεφυρώσει τις απόψεις δεν θα υπήρχε καμία γεφύρωση. Άρα, αν επιθυμεί η Ελλάδα μια ολοκληρωτική αποτυχία, να ζητήσει από την Κομισιόν να απέχει από το να παρέχει τις δικές της απόψεις. Οι Έλληνες κάνουν μερικές φορές δύσκολη τη ζωή των φίλων τους…(Υπονοεί ότι μας γλυτώνει από τα νύχια του Σόϊμπλε και εμείς δεν το καταλαβαίνουμε. Αν είναι έτσι, πώς πιστεύει ότι οι ευρωπαίοι προσπαθούν να μας βοηθήσουν, όπως έλεγε πριν. Μήπως εξαιρεί τους Γερμανούς και μας το λέει με πλάγιο τρόπο;)
-Το 2012, όταν συμφωνήθηκε το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, εγώ και ο Σόιμπλε δηλώσαμε δημόσια ότι «ακόμα κι αν η Ελλάδα πετύχει όλους τους στόχους, θα χρειαστεί ένα νέο δάνειο μέχρι το 2015. Και τώρα έχουμε 2015. Δεν είχαμε αποκλείσει την πιθανότητα το 2012. Τότε ήμουν πρόεδρος του Ε
urogroup και μένω σε αυτά που είχαμε συμφωνήσει το Νοέμβριο του 12.
(Άρα ήξεραν ότι το συγκεκριμένο «φάρμακο» ήταν λάθος και τώρα επιμένουν πάλι σε αυτό…)
-Ήμουν ενάντια στην ανάμειξη του ΔΝΤ το 2010, διότι πίστευα ότι η Ε.Ε. θα έπρεπε να τα καταφέρει μόνη της. 
Kατάλαβα όμως, ότι η Κομισιόν και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, δεν είχαν εμπειρία στα προγράμματα προσαρμογής και το ΔΝΤ είχε. Τώρα έχουμε καλύτερη γνώση για το τί πρέπει και τί μπορεί να γίνει και έχουμε τα εργαλεία (για να μας καταστρέψουν ολοσχερώς…)
-Σε προεκλογική μου (της Ελλάδας) συνέντευξη, είπα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τώρα με ρωτάτε αν έχει αλλάξει η άποψή μου, τώρα που συνεργαζόμαστε…Είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Εκλέχτηκε, όχι με τεράστια πλειοψηφία, παρεμπιπτόντως. Τον σέβομαι ως αυτόν που ψηφίστηκε. Ως άτομο, τον βρίσκω πολύ συμπαθητικό και εποικοδομητικό και έχω φιλικές σχέσεις μαζί του. Και…… τον εμπιστεύομαι.
Χμμμ...... Του μιλάω μεν, αλλά το κόμμα του δεν είναι κανονικό κόμμα. Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, τον εμπιστεύομαι, αλλά δεν εμπιστεύομαι το κόμμα του, γιατί είναι ένα μείγμα τόσο πολλών τάσεων. Αντίθετα, εμπιστευόμουν τον Σαμαρά και δε με πρόδωσε ποτέ!!!
(Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλες διευκρινήσεις, για το πόσο και τι είδους φιλέλληνας είναι…)
-Εάν οι Έλληνες πάνε σε εκλογές, αυτό δε θα ακυρώσει την άποψη των άλλων 19 δημοκρατιών. Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να μπορούσε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών να αλλάξει την απόφαση άλλων κοινοβουλίων (και πόσο δημοκράτης…)
-Δε θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην ύφεση. Πιστεύω πραγματικά ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να επανασυνδεθεί με την ανάπτυξη. Ως Κομισιόν παρέχουμε στην Ελλάδα όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Έχουμε εγκαθιδρύσει μία ομάδα εργασίας ώστε να καταστήσουμε δυνατή την εξεύρεση όσων περισσοτέρων χρημάτων είναι δυνατόν από τα υπάρχοντα προγράμματα. Πρότεινα μάλιστα στον πρωθυπουργό πριν από μήνες να αλιεύσει από τα διαρθρωτικά ταμεία. (Με τέτοιες σωτήριες υποδείξεις, η ανάπτυξη είναι προ των πυλών και ή τα γυαλιά του Γιούνκερ είναι ιδιαίτερης κατασκευής, ή όλοι εμείς είμαστε αόμματοι…)
-Αυτοί που μάχονται για την επιβίωση της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη πληγώνονται (π.χ. οι Σόϊμπλε, Μέρκελ, Ντάϊσεμπλουμ, Μοσκοβισί, Σούλτς κ.ά.) πραγματικά από την εντύπωση που διαδίδεται στην ελληνική κοινή γνώμη, πως η Ελλάδα είναι θύμα.(Μα τί λέτε τώρα κ. Γιούνκερ). 
-Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. (Έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου, όπως είχε απαιτήσει κάποτε η «φίλη» μας, Μέρκελ, ώστε να μας τιμωρήσει, όπως έλεγε)
Στο κρεσέντο δε του φιλελληνισμού του, κλείνει τη συνέντευξη, με την εξής προσβλητική μνεία: Το ελληνικό έθνος πρέπει να γίνει σεβαστό. Άρα κάτι τέτοιο θα είναι προϊόν διαπραγματεύσεων. Που σημαίνει, για όσους δεν κατάλαβαν, ότι θα διαπραγματευτούν, το αν θα μας σεβαστούν ως Έθνος, μόνον αν συνεχίσουμε τα όσα συμφώνησαν και υπέγραψαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος...

Καημένη Ελλάδα… τι ήθελες και έδωσες τα φώτα του πολιτισμού στους απολίτιστους…   
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive