Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλες οι καταστροφές από την κακοκαιρία



Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου. Χωριά εκκενώθηκαν ή και αποκλείστηκαν, σπίτια και γεωργικές εκτάσεις πλημμύρισαν, ενώ υπήρξαν και επικίνδυνες κατολισθήσεις. Την ίδια ώρα, η μισή Ελλάδα «πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο εκτιμούν ότι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα υποχωρήσουν σημαντικά...
 
Τσίπρας: Κρίσιμες στιγμές – Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Άρτα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηπειρος και Ευρυτανία

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική
- Στην Άρτα, πολλές περιοχές πλημμύρισαν λόγων των έντονων βροχοπτώσεων. Μάλιστα, εκκενώθηκαν προληπτικά χωριά στις παραποτάμιες περιοχές του Άραχθου, του Αχέροντα και του Λούρου, καθώς τα ποτάμια «φούσκωσαν» από την έντονη βροχή. 
- Στα Τζουμέρκα, κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Μεγάλο τμήμα του υποχώρησε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Άραχθου. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι Αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα και για το γεφύρι της Άρτας. 
- Στα Ιωάννινα, 
πολλά σπίτια αλλά και γεωργικές εκτάσεις πλημμύρισαν σε πολλές περιοχές.
Στα Τρίκαλα, υπερχείλισαν παραπόταμοι του Πηνειού προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν χωριά.
- Στον δήμο Σπερχειάδας, 
ένα κομμάτι γέφυρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και αποκλείστηκαν τέσσερα χωριά.
- Στην Λέσβο, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. 
Θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» τη Λέσβο
Κατέρρευσε παλιό σπίτι στη Σάμο λόγω της κακοκαιρίας
Πλημμύρισε και η Εγνατία! Κλειστός ο δρόμος
Μεγάλα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Άστατος και σήμερα ο καιρός 
Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και βορειοανατολική χώρα και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα είναι τοπικά έντονες. Μάλιστα, αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -1 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 8 στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας θα σημειωθούν στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive