Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Η Κύπρος προσφέρει αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Ρωσία..


Η κυπριακή κυβέρνηση μετά το «λυντσάρισμα» που υπέστη το 2013 από την frau Merkel και την ευρωπαϊκή της ένωση . αντιλαμβάνεται πλέον ότι επιβάλλεται να προσελκύσει νέους συνεργάτες και να σφυρηλατήσει νέες συμμαχίες .... ενώ το γεγονός ότι η ΕΕ βρίσκεται τώρα σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία - κατ 'εντολήν των ΗΠΑ, βεβαίως - θα μπορούσε κάλλιστα να καταστεί όφελος της. Αλέξη Τσίπρα, μπορείς να το κάνεις όπως... η Κύπρος;;; Πόπη Σουφλή ....

From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Μετά τις δηλώσεις της προέδρου τού "Εθνικού Μετώπου" της γαλλιας Marine Le Pen που καταδικασε τους Ευρωπαίους πολιτικούς στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, αποκαλώντας τους «υπηρέτες» των ΗΠΑ συμπληρώνοντας οτι «Ο σκοπός των Αμερικανών είναι να ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Ευρώπη για να ωθήσει το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα» ... και ύστερα από την υποστήριξης του πρώην Γάλλου πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί προς την Ρωσία : «είμαστε μέρος ενός κοινού πολιτισμού με τη Ρωσία », προσθέτοντας ότι « τα συμφέροντα των Αμερικανών με τους Ρώσους δεν είναι τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ρωσίας » ... (δηλώσεις που ίσως βέβαια έγιναν για να δικαιολογήσει την πολιτική ύπαρξη του ενόψει της επέλασηςτης Marine Le Pen για την προεδρία το 2017) .  

Χμ, ακολουθεί νέα είδηση ...  Η  απόφαση της Κύπρου να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφος της για στρατιωτικές εγκαταστάσεις .
"Είμαστε μέρος ενός κοινού πολιτισμού με τη Ρωσία", δήλωσε ο Σαρκοζί, μιλώντας το Σάββατο στο συνέδριο της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP). "Τα συμφέροντα των Αμερικανών με τους Ρώσους δεν είναι τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ρωσίας, " είπε προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε την αναβίωση ενός Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Ρωσία.» . « η Κριμαία έχει επιλέξει τη Ρωσία, και δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε γι 'αυτό», πρόσθεσε  επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βρούμε τα μέσα για να δημιουργήσουν μια ειρηνευτική δύναμη για την προστασία των Ρωσόφωνων στην Ουκρανία.»
 
 Και . η Κύπρος ετοιμάζεται για την 25ης Φεβρουαρίου . ημερομηνία που θα υπογράψει την συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ... προσφέροντας στη Ρωσία τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο έδαφός της ... 
Η αεροπορική βάση την οποία θα χρησιμοποιήσουν τα ρωσικά αεροπλάνα απέχει περίπου 40-50 χιλιόμετρα από την κυρίαρχη βάση της Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας στο Ακρωτήρι, στις νότιες ακτές της Κύπρου, η οποία παρέχει υποστήριξη στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στις περιοχές της Μέσης και Εγγύς Ανατολή.
 
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Elena Holodny του Business Insider . ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ρωσικές αεροπορικές και ναυτικές βάσεις. Η επίσημη συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να υπογραφεί στις 25 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με Lenta.ru.
"Υπάρχει μια παλιά αμυντική συμφωνία η οποία θα πρέπει να ανανεωθεί ως έχει. Την ίδια στιγμή, ορισμένες πρόσθετες υπηρεσίες θα παρέχονται με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε με άλλες χώρες, όπως, για παράδειγμα, με τη Γαλλία και τη Γερμανία" δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης. «Η Κύπρος και η Ρωσία έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις, και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.»
 
Η ανακοίνωση της Κύπρου ήρθε αφότου η Ρωσία εξέφρασε το ενδιαφέρον να έχει μια στρατιωτική βάση στην Κύπρο στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Global Post και Greek Reporter

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κύπρος είναι ένα από τα κράτη 28-μέλη της ΕΕ, τα οποία κατά το παρελθόν έτος έχουν  επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την αντιμετώπιση των καταλογιζομένων ενεργειών της στην Ουκρανία.

Και όπως ακριβώς και η Ελλάδα που πρόσφατα προκάλεσε σάλο περιπλέκοντας τη διαδικασία επέκτασης των κυρώσεων για τη Ρωσία, η Κύπρος 
επίσης εξέφρασε την αντίθεσή της για πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι πολλά κράτη μέλη της ΕΕ συμμερίζονται την άποψη αυτή.

Έτσι, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και η Ρωσίας είναι μια ακόμη κόκκινη σημαία για την ΕΕ.
 

Προφανώς, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», μαζί με το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου, στα νοτιοδυτικά του νησιού, περίπου 50 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο "Ακρωτήρι". Επιπλέον, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί μόνιμα την βάση της Λεμεσού, σύμφωνα με Lenta.Ru.

"Το λιμάνι της Λεμεσού στα σύνορα με τη βρετανική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και είναι επίσης ένας σημαντικός κόμβος στο ηλεκτρονικό σύστημα στρατιωτικής επιτήρησης της συμμαχίας", σύμφωνα με την Global Post.
 
Χμ, βλέπουμε λοιπόν ότι η κυπριακή κυβέρνηση μετά το «λυντσάρισμα» που υπέστη το 2013 από την frau Merkel και την ευρωπαϊκή της ένωση . αντιλαμβάνεται 
πλέον ότι επιβάλλεται να προσελκύσει νέους συνεργάτες και να σφυρηλατήσει νέες συμμαχίες .... ενώ το γεγονός ότι η ΕΕ βρίσκεται τώρα σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία - κατ 'εντολήν των ΗΠΑ, βεβαίως - θα μπορούσε κάλλιστα να καταστεί όφελος της.

Έξαλλου η κυπριακή Δημοκρατία είχε παραδοσιακά στενούς δεσμούς με τη Ρωσία από την εποχή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου . πολύ - μα πάρα πολύ . πριν τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
HEIL GAP ( or mind the GAP )

1 σχόλιο:

 1. ΟΧΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΜΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΟΞΕΦΤΙΛΙΣΤΑΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ! ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ........ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!
  ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ, ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ...... ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ!
  ΕΛΛΑΔΗΤΑΡΕΣ. ΕΛΛΑΔΗΤΑΡΕΣ ΤΑ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΡΑΜΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ !!!!
  ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΑΡΕΣ! Η ΜΙΚΡΗ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΟΥΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive