Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Put the dog down! Σάλος για τα σκυλάκια και τους κτηνοβάτες της Γερμανίας!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες που φτάνουν απ' όλη την Ελλάδα στην «Espresso» για το παράνομο εμπόριο φρίκης με αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία φέρεται ότι καταλήγουν στη Γερμανία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν είτε ως πειραματόζωα είτε ως «αντικείμενα» αρρωστημένου σεξ σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες!Σύμφωνα με σοβαρότατη καταγγελία, για τη μεταφορά σκυλιών έχει επιστρατευτεί ακόμη και... lear jet που τα παραλαμβάνει από τις Κυκλάδες! Η υπόθεση προκάλεσε σάλο και άρχισε με τις συλλήψεις ενός Ελληνα και δύο Γερμανίδων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» (το Σάββατο), ενώ προσπαθούσαν να επιβιβάσουν σε αεροσκάφος με προορισμό τη χώρα της Μέρκελ συνολικά 15 σκυλιά (από πέντε ο καθένας). «Η Αστυνομία του αερολιμένα Αθηνών έλαβε πληροφορία την οποία διαχειρίστηκε και κατόπιν συνέλαβε τα τρία άτομα, τα οποία μετέφεραν ζώα στο εξωτερικό, κατά παράβαση του νόμου και των ευρωπαϊκών κανονισμών...
Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τον σκοπό για τον οποίο μεταφέρονται τα ζώα, όμως από την πλευρά μας κάναμε, ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα» λέει ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης που αποκάλυψε την παράνομη μεταφορά, η οποία φέρεται ότι κοστολογείται 300-400 ευρώ το «κεφάλι»!
Μετά τις συλλήψεις στο «Ελ. Βενιζέλος» και σύμφωνα με καταγγελία που δέχτηκε η «Espresso» (και θα διερευνηθεί περαιτέρω) από νησί των Κυκλάδων, οι κάτοικοι βλέπουν συχνά ιδιωτικό lear jet, πιθανότατα γυναίκας που διαμένει στη Γερμανία, να παραλαμβάνει κλούβες με αδέσποτα που προορίζονται για υιοθεσία (;). Κατά την ίδια καταγγελία, το συγκεκριμένο πρόσωπο πληρώνει αδρά για το «φορτίο», σαν άλλη Κρουέλα ντε Βιλ!
Στο κόλπο ενδέχεται να έχουν εμπλακεί και κτηνίατροι, οι οποίοι (συχνά εν αγνοία τους και σε ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και για να εισπράξουν τη νόμιμη αμοιβή περίπου 30-40 ευρώ) δίνουν πιστοποιητικά και διαβατήρια ζώων συντροφιάς σε ιδιοκτήτες που δήθεν θέλουν να ταξιδέψουν μαζί τους, χωρίς όμως να δουν τα σκυλιά.

Παράνομη διακίνηση

Η πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας Ιωάννα Γκαραγκούνη, είναι αποκαλυπτική:
«Παρά τις έρευνες που έχουμε κάνει, δεν έχουμε διαπιστώσει με στοιχεία πως τα σκυλιά καταλήγουν σε κτηνοβάτες. Ωστόσο οι ενδείξεις που έχουμε και από άλλες οργανώσεις του εξωτερικού είναι πως πράγματι πολλά από τα αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα μας καταλήγουν στα χέρια κτηνοβατών». Σύμφωνα με τους φιλόζωους, υπάρχει παράνομη διακίνηση και φέρουν ευθύνες όλοι όσοι συνάπτουν συμβάσεις και συμφωνητικά με σωματεία του εξωτερικού που εμφανίζονται ως δήθεν φιλοζωικά, αλλά η τύχη των ζώων τελικά σε αυτά είναι άγνωστη!
Πάντως πρώτη φορά εντοπίστηκε παρόμοιο περιστατικό το 2007 στην Κρήτη, με 58 σκυλιά που προορίζονταν για τη Γερμανία, ενώ η μεγαλύτερη υπόθεση σημειώθηκε ένα χρόνο αργότερα. Τότε σε πλοίο από Πάτρα προς Αγκόνα βρέθηκαν 102 σκυλιά στοιβαγμένα ανάμεσα σε... άλογα!

Θεοδόσης Π. Πάνου

Χειροπέδες σε άλλα τρία άτομα στην Κρήτη
Μόλις δύο 24ωρα μετά τις συλλήψεις των τριών ατόμων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την παράνομη μεταφορά αδέσποτων σκύλων και ενώ έχει πέσει σχετικό σήμα για «επαγρύπνηση» των Αρχών στα αεροδρόμια, νέα υπόθεση αναστατώνει το Ηράκλειο Κρήτης.
Εκεί οι αστυνομικές Αρχές ανακάλυψαν χθες πέντε σκυλιά διάφορων ηλικιών και ράτσας στις «αποσκευές» μιας Ολλανδέζας και τη συνέλαβαν μαζί με μια Γαλλίδα και έναν Αγγλο στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»! Η Ολλανδέζα επρόκειτο να αναχωρήσει για την πατρίδα της αεροπορικώς και έπειτα σκόπευε να συνεχίσει οδικώς μαζί με τα σκυλιά για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ο Αγγλος και η Γαλλίδα ήταν φίλοι της, οι οποίοι πιθανότατα είχαν αναλάβει να τη βοηθήσουν σε διάφορα διαδικαστικά στο αεροδρόμιο. Συνελήφθησαν όλοι τους και ανακρίνονται στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι μέλη κυκλώματος που συγκεντρώνει αδέσποτα και τα προωθεί στη Γερμανία -δήθεν- για υιοθεσία.
«Στο "όνομα" της Ολλανδέζας ήταν τα πέντε σκυλιά, που πάντως δεν ήταν ναρκωμένα. Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι η ιδιοκτήτρια και ότι απλώς τα μεταφέρει. Εδώ υπάρχει αδίκημα για παράνομη εξαγωγή και εξαπάτηση της Αστυνομίας! Η Ολλανδέζα είπε ότι θα έμενε στο εξωτερικό, αλλά η έρευνα των αστυνομικών απέδειξε ότι θα επέστρεφε σε δύο μέρες στην Ελλάδα. Επίσης, έχουμε παραδοχή σε ποιον ανήκουν τα ζώα, δηλαδή από ποιον "έφυγαν", κάτι το οποίο διερευνά η Αστυνομία» τόνισε, μιλώντας στην «Espresso», η δικηγόρος Καλλιόπη Μαραβελάκη εκ μέρους του σωματείου Ζωόφιλη Δράση.
Σύμφωνα με καταγγελίες, τις τελευταίες ημέρες δύο άνδρες που ισχυρίζονται ότι εργάζονται στο Κυνοκομείο Ηρακλείου τριγυρίζουν με βαν στις γειτονιές και μαζεύουν αδέσποτα! Μάλιστα φέρεται ότι μπήκαν ακόμα και στον χώρο των φυλακών Αλικαρνασσού, προκειμένου να μαζέψουν σκύλους από το προαύλιο. Οι τοπικές Αρχές ερευνούν ήδη αν πρόκειται για συνεργάτες τυχόν κυκλώματος, καθώς οι εργαζόμενοι στο κυνοκομείο χρησιμοποιούν ένα παλιό φορτηγάκι με τα διακριτικά του δήμου Ηρακλείου, και όχι βαν, φορούν ειδικές στολές και δεν επεμβαίνουν αυθαίρετα, αλλά κατόπιν τηλεφωνήματος, όπως επισημαίνει η κυρία Μαραβελάκη.
Εύα Παπαδάτου

102 ζωάκια στοιβαγμένα στα αμπάρια
Η πρώτη αποκάλυψη για παράνομη μεταφορά αδέσποτων από την Ελλάδα στη Γερμανία είχε γίνει το 2008, όταν στα αμπάρια πλοίου που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα - Αγκόνα είχανε εντοπιστεί 102 σκυλιά σε άθλια κατάσταση.

Οι πληροφορίες είχαν δοθεί στις ελληνικές και στις ιταλικές Αρχές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αμέσως έρευνες. Οι Ιταλοί καραμπινιέροι έκαναν έλεγχο στο αμπάρι, όπου ανακάλυψαν τα άτυχα τετράποδα στοιβαγμένα δίπλα σε άλογα που ταξίδευαν στην Ιταλία έπειτα από νόμιμη αγορά.

Οργανωμένο κύκλωμα

Ηταν η πρώτη μεγάλη παρτίδα σκυλιών που εστάλη στη Γερμανία, με την τύχη των ζώων ουσιαστικά να είναι παντελώς άγνωστη. Πάντως ήδη εκείνη την εποχή υπήρχαν φήμες για οργανωμένο κύκλωμα που συνέλεγε αδέσποτα από μεγάλα αστικά κέντρα και τα προωθούσε στη Γερμανία αντί 300 ευρώ το καθένα!
Τον Ιούνιο του 2009 είχε προκαλέσει ανατριχίλα ο φρικτός θάνατος οκτώ σκυλιών από θερμοπληξία και ασφυξία ενώ μεταφέρονταν από την Πάτρα στην Αγκόνα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο -υποτίθεται- όχημα στα αμπάρια του πλοίου της γραμμής!

Το τραγικό περιστατικό είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Il Messagero», η οποία είχε επισημάνει ότι οι ιταλικές Αρχές είχαν ανακαλύψει συνολικά 34 σκύλους σε άθλια κατάσταση! Τα άτυχα ζώα ήταν το ένα πάνω στο άλλο μέσα στο όχημα, που ήταν εγκλωβισμένο ανάμεσα σε εκατοντάδες κούτες με εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να μη φτάνει ο αέρας ως εκείνα.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive