Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ένα κιονόκρανο «δείχνει» μεγάλο πρωτοχριστιανικό ναό στη Κύπρο; Του Άγγελου Σακέτου

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα: «Πιστεύεται πως το κιονόκρανο, λόγω και του μεγέθους του, ανήκει σε μεγάλων διαστάσεων πρωτοχριστιανικό ναό, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή. Η συγκεκριμένη περιοχή, όπως και ολόκληρη η Σωτήρα, είναι διάσπαρτη από αρχαία μνημεία, τα οποία το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα φέρει στην επιφάνεια»!...

Κιονόκρανο «δείχνει» μεγάλο πρωτοχριστιανικό ναό στη Σωτήρα
Στο εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας
Ένα κιονόκρανο που πιστεύεται ότι ανήκε σε πρωτοχριστιανικό ναό, που ήταν κτισμένος στην περιοχή του εξωκλησιού της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα της Κύπρου, ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης της εκκλησίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ikypros.com, εντοπίστηκε βάση κιονόκρανου διαμέτρου 80 εκατοστών περίπου, η οποία βρισκόταν σε μικρό βάθος από την επιφάνεια του εδάφους. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Τμήμα Αρχαιοτήτων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Πιστεύεται πως το κιονόκρανο, λόγω και του μεγέθους του, ανήκει σε μεγάλων διαστάσεων πρωτοχριστιανικό ναό, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή. Η συγκεκριμένη περιοχή, όπως και ολόκληρη η Σωτήρα, είναι διάσπαρτη από αρχαία μνημεία, τα οποία το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα φέρει στην επιφάνεια».
http://www.sakketosaggelos.gr/Article/6699/
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ikypros.com, http://ikypros.com/?p=78238 (27/01/2015 )
[Στις  φωτογραφίες: Το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive