Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πώς υποδέχτηκαν οι Αμερικάνοι το "όχι" Τσίπρα για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

Πώς υποδέχτηκαν οι Αμερικάνοι το "όχι" Τσίπρα σε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η απροθυμία της κυβέρνησης Τσίπρα να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας με φόντο την αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία. Η Δύση παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με τεράστιο ενδιαφέρον και όπως είναι φυσικό, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν «βουίξει» από την αλλαγή στάσης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, το CNBC, σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει τη στάση της νέας κυβέρνησης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ...
κοιτάζει προς την Ανατολή και την ιστορική σύμμαχο της Ελλάδας, τη Ρωσία, προσδοκώντας σε υποστήριξη.
Η κίνηση της Ελλάδας καταδεικνύει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους και το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο οικονομικό πεδίο, αναφέρει το άρθρο του αμερικανικού δικτύου. Η προφανής στήριξη της Ελλάδας στη Ρωσία δεν εδραιώνει την πορεία σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πλευρές και δείχνει την τάση της Ελλάδας να πλησιάσει περισσότερο τη Ρωσία. Οι δύο χώρες έχουν ιστορία εγκάρδιων και πολιτισμικών δεσμών, όπως επί παραδείγματι ότι και οι δύο είναι ορθόδοξες. 
Ο Τίμοθι Ας της Standard Bank σημειώνει: «Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να χρησιμοποιήσει ένα τέχνασμα πριν από τη διαπραγμάτευση για το χρέος και το πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει πως για να συναινέσει η Ελλάδα υπέρ των νέων μέτρων θα πρέπει να λάβει κάτι ως αντάλλαγμα».

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΩΣΙΑΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΩΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ . ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive