Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πορεία στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



20.38 - Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ευρώπη και στον κόσμο διαδήλωσαν σήμερα την αλληλεγγύη τους προς τη βυθισμένη στο πένθος Γαλλία....
20.15 - Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε στο Sky Νewsότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Γαλλίας». Την ίδια ώρα, γαλλικές δυνάμεις αναλαμβάνουν τη φύλαξη εβραϊκών σχολείων. 
20.12 - 
Αυτή την ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέπτονται στην εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι.



20.00 - Εκκενώθηκε η έδρα της γαλλόφωνης εφημερίδας LE SOIR στις Βρυξέλλες
, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, την ώρα που στην πόλη διαδήλωναν 20.000 άνθρωποι σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού. 

19.50 - 
Στο κοιμητήριο του Ορους των Ελαιών, στην Ιερουσαλήμ θα γίνει η κηδεία των τεσσάρων Εβραίων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση στο σούπερ μάρκετ κασέρ της Πορτ ντε Βενσέν.

19.14 - 
Το JeSuisCharlie, έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες χρησιμοποιήθηκε από τους χρήστες σε 3,4 εκατομμύρια tweets.



19.02 - Οι Αρχές αδυνατούν να δώσουν ακριβή αριθμό των πολιτών που συμμετέχουν στη μεγαλειώδη πορεία, σύμφωνα με τη γαλλική Liberation.

18.24 - Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση από τη γαλλική εφημερίδα Monde, οι διαδηλωτές ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια, ενώ το BBC σημειώνει πως πάνω από 600.000 πολίτες κάνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

18.09 - «Tο Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του κόσμου», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

18.06 - Ο Μανώλης Γλέζος 
συμμετέχει στην πορεία που πραγματοποιείται στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας.



17.51 - 
Δεκάδες νέοι άνθρωποι ανεμίζοντας τις σημαίες των πατρίδας τους φωνάζουν «Όχι στον τρόμο - Ναι στην ελευθερία».



17.42 - 
Την πορεία εκτός από τους περίπου 50 ηγέτες και εκπροσώπους κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο οδηγούν και συγγενείς των 17 θυμάτων.

17.23 - Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από δεκάδες καρέ που απαθανάτισαν πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι. Σε ρόλο φωτορεπόρτερ δίνουν το δικό τους χρώμα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα όλα τα μήκη και πλάτη της γης.



17.10 - 
Δεκάδες μνημεία είναι καλυμμένα με συνθήματα όπως: Ελευθερία, Ζήτω η δημοκρατία, Είμαστε όλοι Charlie, ενώ οι πολίτες κατά ομάδες ψάλλουν τη «Μασσαλιώτιδα».

17.02 - 
Την ίδια ώρα, έκκληση για ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ απηύθυναν οι υπουργοί Εσωτερικών 11 ευρωπαϊκών χωρών και ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, την 18η Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ σύνοδος για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

17.00 - 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων τόσο της επίθεσης στο Charlie Hebdo όσο και στο μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο.



16.54 - 
Σύμφωνα με την εκτίμηση που κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sky News οι πολίτες που δίνουν το «παρών» στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στην πόλη του Φωτός ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.



16.43 - 
Στην πρώτη γραμμή της πορείας ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον Γάλλο πρόεδρο. 


VIDEO 1 από realmedialive




16.33 -  
«Η Ευρώπη θα κερδίσει την πρόκληση εναντίον της τρομοκρατίας» δήλωσεο Ματέο Ρέντσι σε δημοσιογράφους. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι «για πολλά ακόμα χρόνια θα είμαστε αντιμέτωποι» με την απειλή των τζιχαντιστών.

16.25 - 
Δεκάδες ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και εκπρόσωποι κυβερνήσεων βρίσκονται αυτή την ώρα στην κορυφή της σιωπηλής πορείας που ξεκίνησε στη γαλλική πρωτεύουσα. Τους ακολουθεί μια λαοθάλασσα πολιτών. Στην πρώτη σειρά διακρίνονται μεταξύ άλλων ο Φρανσουά Ολάντ, η Άγκελα Μέρκελ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο Ματέο Ρέντσι. Μάλιστα οι ηγέτες σχηματίζουν κρατώντας ο ένας τον άλλον ανθρώπινη αλυσίδα.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

35551199

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive