Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Κλειστά -προληπτικά- σχολεία λόγω γρίπης. ΕΛΛΑΔΑ: 25 !! οι νεκροί απο γρίπη

Συνολικά 433 σχολεία στη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά, λόγω μεγάλου ποσοστού κρουσμάτων γρίπης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της χώρας. Τα 129 σχολεία που δεν λειτούργησαν είναι στην περιφέρεια της Στάρα Ζαγκόρα, 114 σχολεία είναι κλειστά στην περιφέρεια Πλέβεν, 103 στη Βάρνα, 48 στην περιφέρεια Ντόμπριτς, 31 στο Βέλικο Τούρνοβο και 8 στο Μπουργκάς, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA. «Είμαστε σε στάδιο προ-επιδημίας γρίπης...
λόγω του υψηλού ποσοστού ασθενών. Ωστόσο, το κύμα γρίπης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε στον βουλγαρικό ραδιοφωνικό σταθμό «Focus» o διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων, Τόντορ Κανταρτζίεφ.
ΕΛΛΑΔΑ 25 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νέων σοβαρών περιστατικών γρίπης καθώς και των ασθενών που καταλήγουν λόγω της νόσου. Χθες, και σε διάστημα 24 ωρών, 10 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς παρουσίασαν επιπλοκές λόγω γρίπης, ενώ ο αριθμός των θανάτων που έχουν δηλωθεί φέτος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αυξήθηκε από 22 που ήταν προχθές Τετάρτη σε 25.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έως και χθες χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ 78 άτομα με γρίπη, ενώ χθες το απόγευμα παρέμεναν νοσηλευόμενοι 37 ασθενείς. Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά τον βήχα ή το φτέρνισμα, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προστασίας έναντι της γρίπης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει επίσης στους ασθενείς με παρατεταμένα και έντονα συμπτώματα να απευθύνονται άμεσα στον γιατρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive