Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η υπερασπιστική γραμμή της ΝΔ για τη δωροδοκία Χαϊκάλη "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ


Τελευταία πράξη για τη συμμορία Σαμαρά συνιστά η βαρυσήμαντη και αποδείξιμη καταγγελία Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του. Μέσα στον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η συμμορία του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού είναι λογική η απουσία στοιχειοθετημένης και σοβαρής υπερασπιστικής γραμμής.... Και αν η υπόθεση Σούκουρα -παρά τη βασιμότητά της- "αποκρούστηκε" εύκολα λόγω της αδυναμίας απόδειξής της, εδώ τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση. Τα ανθρωπάρια του νεοδημοκρατικού συνοθυλεύματος, λοιπόν, αφού δεν κατάφεραν να κουκουλώσουν την υπόθεση με διαρροές μέσω δημοσιοκάφρων τύπου Μάνδρου περί "σαθρών καταγγελιών" προχώρησαν αφενός στο κλισέ απελπισίας περί... "προβοκάτσιας" (!) και αφετέρου στο ψευτοεπιχείρημα ότι "ο φερόμενος ως μεσάζων υπήρξε στενός συνεργάτης του Π.Καμμένου". Μάλιστα, για να πλαισιώσουν το τελευταίο αναφέρουν την "παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου στη συνάντηση Καμμένου με Τσίπρα το Μάρτιο του 2013" και επίσης την "παρουσία του στην Κυπριακή Βουλή με Καμμένο, Κουίκ και Χρυσοβελώνη στις αρχές Απριλίου του 2013". Μάλιστα προσθέτουν ότι ο εν λόγω βοήθησε τον Π.Καμμένο στη διερεύνηση της υπόθεσης των CDS.
Εκεί ακριβώς έγκειται και το αυτοκάρφωμά τους: ήδη από την συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος "ήταν στέλεχος των ΑΝΕΛ από την ίδρυσή τους μέχρι την άνοιξη του 2013, οπότε και προσελήφθη στην Τράπεζα Πειραιώς και επέστρεψε στη ΝΔ". Ο ίδιος ο Π.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο μεσάζων "προτάθηκε από τον Δ.Σταμάτη" και ότι "τον πρωτοσυνάντησε στο γραφείο του Σαμαρά" προκειμένου να προχωρήσουν στη διερεύνηση του φακέλου του έμμισθου broker Ν.Παπανδρέου, όταν η σαμαρική ΝΔ το έπαιζε ακόμα...αντιμνημονιακή.
Κοντολογίς, με την ψευδοεπιχειρηματολογία της αυτή, η ΝΔ παραδέχεται αφενός ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ (μην αμφισβητώντας το κυρίως περιεχόμενό της) και αφετέρου ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ, κατ'επέκταση τεκμηριώνει -άθελά της- το λόγο για τον οποίο χρησιμοποιήθηκε ο συγκεκριμένος γι'αυτή τη βρώμικη δουλειά: ένας οικείος, έως "φίλος" όπως είπε ο ίδιος ο Π.Χαϊκάλης, με το κόμμα των ΑΝΕΛ -από το οποίο, βέβαια, έχει προ πολλού αποχωρήσει επιστρέφοντας στο νεοδημοκρατικό μαντρί- θα ήταν ο καταλληλότερος για να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια. Κι αν ο Σούκουρης ήταν "ελεύθερος σκοπευτής αγνώστου προελεύσεως", εδώ έχουμε να κάνουμε με απόλυτα διασταυρωμένη και οριοθετημένη ταυτότητα.
Μόνο μία σανίδα σωτηρίας έμεινε για την επαίσχυντη σαμαρική π-ουστωδία: το να εμποδίσει τη συνέχιση της δικαστικής διερεύνησης με το πρόσχημα τού "παράνομα κτηθέντος βίντεο". Εκεί ακριβώςποντάρουμε στον Π.Καμμένο και τη δέσμευσή του ότι θα προβάλει ο ίδιος το οπτικοακουστικό υλικό, "με οποιοδήποτε κόστος" όπως υπερτόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive