Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΠΙΑ. Ήθελαν να φορολογήσουν και τα απαλλοτριωμένα ακίνητα

ΣΤΕΗ Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 3842/2010, που προβλέπει την αναδρομική υποχρέωση καταβολής φόρου κληρονομιάς για τα ακινήτα που βρίσκονται σε διαδικασία απαλλοτρίωσης, μετά την απόφαση του Β΄Τμήματος. Ειδικότερα, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 4447/2014 απόφασή του, έκρινε ότι η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 3842/2010 είναι αντίθετη στα άρθρα 4 και 17 του Συντάγματος και παρέπεμψε το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου. Ο νόμος 3842/2010 προέβλεψε ότι μέσα σε ένα έτος από την ψήφιση του...
 (δηλαδή μέσα στο 2011) όσοι κληρονομήσαν απαλλοτριωμένες εκτάσεις πρέπει να υποβάλλουν αναδρομικά δηλώσεις φόρου κληρονομιάς. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση αυτό έγινε για να μην έχουν οι φορολογούμενοι εκκρεμότητες. Το Νομοθετικό Διάταγμα 17.7/16.8.1923, που ίσχυε μέχρι την εφαρμογή του νόμου 3842/2010, προέβλεπε ότι τα ακίνητα που κληρονομούνται και έχουν κηρυχθεί ως αναγκαστικά απαλλοτριωθέντα φορολογούνται τον χρόνο καταβολής της αποζημίωσης ή κατά τον χρόνο άρσης της απαλλοτριώσεως τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive