Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ολόκληρη την τροπολογία για τους μισθούς ενστόλων – δικαστικών

Στη Βουλή κατατέθηκε -ως εκπρόθεσμη- η τροπολογία για την αποκατάσταση κατά το ήμισυ των αναδρομικών των ενστόλων. Η τροπολογία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται υπό συζήτηση και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προβλέπει, επανακαθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και οι συντάξεις στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και τακτοποιούνται μισθολογικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες που αφορούν στους δικαστές και στο κύριο προσωπικό του ΝΣΚ.
Ειδικότερα, καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν....
την περικοπή από 1 Αυγούστου 2012 του βασικού μισθου και των μνημονευομένων επιδομάτων των αμειβομένων και συνταξιοδοτουμένων με το ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών και καθορίζονται νέοι βασικοί μισθοί και νέα ποσά για τα εν λόγω επιδόματα από την ίδια ημερομηνία. 
Οι νέοι μισθοί προσδιορίζονται με προσαύξηση του καταβαλλόμενου σήμερα βασικού μισθού με το ήμισυ της απώλειας που υπέστη, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσδιορίζονται και τα νέα ποσά των λοιπών αναφερόμενων παροχών. 
Ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ οι μηνιαίες διαφορές που προκύπτουν θα εξοφληθούν εφάπαξ με την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων στους εν ενεργεία και συναξιούχους στρατιωτικούς εν γένει. 
Στην ίδια τροπολογία, περιγράφεται η κατάργηση των διατάξεων που προέβλεπαν περικοπή των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων των δικαστών και του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ, με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης τώρα να καθορίζουν τον χρόνο και τη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών. 
Από την 1η Ιουλίου του 2014 και εξής στο ακέραιο τα μηνιαία ποσά μισθών και συντάξεων στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί την 31η Ιουλίου 2012, ενώ τα αναδρομικά θα καταβληθούν μειωμένα κατά το ήμισυ…
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία – Πως διαμορφώνονται οι μισθοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive