Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ζούμε ιστορικές στιγμές παρακμής της ελληνικής πολιτικής ζωής. Χρηματισμοί – Καταγγελίες – Εκλογές. Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

kazantakis-agalma
Πόσα χτυπήματα πια να δεχτεί ένα πολιτικό σύστημα μετά και την καταγγελία της βουλευτού των ΑΝΕΛ, για προσπάθεια χρηματισμού της; Η ίδια κατέδειξε «γαλάζιο στέλεχος» το οποίο της «πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι «Ο συγκεκριμένος μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια». Άρα υπάρχει και άτυπη ταρίφα «για αυτές τις περιπτώσεις». Όλα αυτά μόλις λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες του Σκουρλέτη για κουμπαρά...
στον οποίο συγκεντρώνονταν χρήματα για να πληρωθούν οι βουλευτές που θα βοηθήσουν να φτάσουν τον αριθμό των 180 ψήφων για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βέβαια αποδείξεις για όλα αυτά δεν υπάρχουν, αφού ακόμη και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμένος που έσπευσε να επιβεβαιώσει τη βουλευτή του, αποκάλυψε πως σχεδίαζαν να παγιδεύσουν το στέλεχος που έκανε την προσφορά, δεχόμενοι να συναντηθούν. Όμως ο καταθέτης της πρότασης ανέβαλε δύο φορές τη συνάντηση, η οποία δε συνέβη ποτέ.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει, ο ξεπεσμός του πολιτικού μας συστήματος είναι μόνο μια επιφανειακή πτυχή του προβλήματος. Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι, τι συμφέροντα παίζονται για την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία και την αποφυγή εκλογών, που θα βρίσκονταν χρηματοδοτήσεις της τάξεις των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε βουλευτή που θα συνεργαζόταν; Αυτός που τα δίνει θα είχε σίγουρα πολύ περισσότερα να χάσει αν γίνονταν πρόωρες εκλογές με πιθανή την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνόν κόμμα.
Από την άλλη, αν όλα αυτά είναι συκοφαντίες, τότε θα πρόκειται για μια σχεδόν συνεννοημένη προβοκάτσια, του Σκουρλέτη που έκανε τις καταγγελίες πριν από λίγο καιρό, της εφημερίδας της οποίας δημοσίευμα επικαλέστηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, της βουλευτή των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους. Και όλα αυτά γιατί; Για να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης; Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ποιο από τα δύο σενάρια είναι το πιο πιθανό και πιθανότατα αν γίνει εισαγγελική έρευνα (υπενθυμίζω ότι είναι ήδη στο αρχείο η υπόθεση με τις καταγγελίες του κ Σκουρλέτη) να μη δώσει τίποτα δεδομένου ότι το μόνο που υπάρχει είναι καταγγελίες.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα σενάριο το οποίο να μας αφήνει το περιθώριο να σκεφτούμε ότι πλέον δεν έχουμε πιάσει πάτο ως Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive