Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Κόλαση πυρός από την ρωσική ναυαρχίδα «Moskva» «δίπλα» από το τουρκικό πλοίο BARBAROS

Κόλαση πυρός από την ρωσική ναυαρχίδα στην ανατολική Μεσόγειο από σήμερα  το πρωί. Οι ναυτικές ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ξεκίνησαν  με την εκτόξευση πυραύλων  εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου  και του FIR Λευκωσίας, από το καταδρομικό  κατευθυνόμενων πυραύλων  «Moskva». Η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό,  δεσμεύει θαλάσσια ζώνη συνολικής έκτασης 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανάμεσα στην Κύπρο και την Συρία. Αξίζει να σημειωθεί η θαλάσσια περιοχή που δέσμευσαν οι ρώσοι....
όχι μόνο εφάπτεται  της αντίστοιχης τουρκικής περιοχής, αλλά μπορεί και να εισέρχεται και μέσα σε αυτή  σε ελάχιστα σημεία. Οι τούρκοι έχουν δεσμεύσει την πριοχή αυτή λόγω ερευνών  του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρμπαρός».
Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας, οι ασκήσεις ξεκίνησαν  από τις 7:00 το πρωί ,  και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7:00 το απόγευμα.
Τα ανατολικά όρια της περιοχής εκτείνονται μέχρι και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας μεταξύ Ταρτούς και Λατάκιας.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΝΟΤΑΜ, στην περιοχή θα γίνουν δοκιμαστικές βολές με ρουκέτες [RUSSIAN NAVY EXERCISE (ROCKET TEST FIRINGS)] και για τον σκοπό αυτό κατά το διάστημα των ασκήσεων η περιοχή θα κλείσει για την αεροπλοΐα σε ύψος μέχρι και 33.000 πόδια.
Το ρωσικό στολίσκο τον οποίο σημειωτόν διοικεί ο διοικητής του στόλου Μαύρης Θάλασσας, αντιναύαρχος Αλέξανδρος Βίτκο , και αποτελείται από την , πυραυλάκατο «Cmetlivy» και την πυραυλάκατος «Ivanonets», το ειδικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και κατασκοπείας «priazovie», τα αμφίβια αποβατικά «Novocherkassk» και «Minsk» και  φυσικά το καταδρομικό «Moskva», ενώ παραμένει σταθερά στην περιοχή , το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Παντελέγιεφ».
Επίσης όπως γράψαμε στο Pentapostagma.gr , αύριο αρχίζει η  άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ με τη συμμετοχή και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 και F-16. Εάν συνυπολογίσουμε και τον αιγυπτιακό στόλο που πραγματοποιεί παράλληλα διακλαδική άσκηση, η περιοχή κινδυνεύει σίγουρα από αδέσποτα βλήματα. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις , αλλά η τουρκική προκλητικότητα στην προκειμένη περίπτωση , θα «έχει και όρια της».
Μ ε πληροφορίες από philenews.com
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive