Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Με τη συμμετοχή Δραγασάκη το διεθνές συνέδριο του Levy Institute

dragasaskis_levi
Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο διεθνές συνέδριο του Levy Institute με τίτλο «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι - Μια ένωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης;» Η επιλογή της χώρας μας δεν είναι τυχαία αφού το αμερικανικό οικονομικό ινστιτούτο διατηρεί ιδιαίτερη σχέση με την Κουμουνδούρου και η επιρροή του είναι εμφανής κυρίως σε σημεία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος Έλληνας πολιτικός...
που θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου ως ομιλητής θα είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 21 και 22 Νοεμβρίου και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συμμετοχή δύο μεγάλων Γερμανών οικονομολόγων, οι οποίοι ασκούν κριτική στην οικονομική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης που έχει επιβάλλει στην ΕΕ.
Πρόκειται για τον Peter Bofinger, μέλος της επιτροπής των «σοφών» της Γερμανίας, ο οποίος έχει πει για τον Σόιμπλε ότι δεν έχει ιδέα από οικονομική πολιτική και για τον σοσιαλδημοκράτη οικονομολόγο και πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Heiner Flassbeck, οποίος στέκεται πολύ κριτικά απέναντι στο ευρώ και συνεργάζεται με τον γνωστό αριστερό οικονομολόγο, Κώστα Λαπαβίτσα.
Το Ινστιτούτο Levy, ήταν αυτό που συνδιοργάνωσε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιός, Δούρου, Σταθάκης, Παππάς) στην Αμερική πριν ένα χρόνο.
Επίσης τον Φεβρουάριο το 2013 πραγματοποιήθηκε διημερίδα για την διέξοδο από την κρίση, που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και το Levy Economics Institute του Bard College, στον Πολυχώρο «Αθηναΐδα», προκαλώντας τότε αντιδράσεις από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κυρίως για τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα ρεπορτάζ της Αυγής που έκαναν λόγο για  την «ανάγκη συγκρότησης ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο και θα χαράξει μια διαφορετική πορεία, στην συνέτειναν οι εισηγήσεις των πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ όσο και στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των πρωινών συζητήσεων της πρώτης μέρας της διημερίδας».
papadimitriouu_leviΠρόεδρος του Ινστιτούτο Levy είναι ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή εναλλακτικά υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο: «Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα «σχέδιο Β'» θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας. Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του «σχεδίου Β'».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive