Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αντί απο την φυλακή, εξήγγειλε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ απο το Ηράκλειο το "ΝΕΟ" ΣοσιαΛΗΣΤΙΚΟ ξεκίνημα

Πρόβα Γιωργάκη για νέο κόμμα από την Κρήτη (Φωτογραφίες)
Κάλεσμα από το Ηράκλειο απηύθυνε νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, «να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε, τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η Αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά». Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα ζητώντας από όλους την ενεργό συμμετοχή τους. «Ας ξαναβρεθούμε», δήλωσε και τόνισε ότι αυτός ο πολιτικός χώρος είναι η λύση του τόπου....
 «Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά».
papandreou-irakleio-1
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο ξενοδοχείο του Ατλαντίς όπου και εγκαινιάστηκε η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» για τον Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δικές του αλήθειες για το 2010 ενώ υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ότι «αν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα θα είχαμε περάσει ήδη τον κάβο».
Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις κυβερνητικές συμμαχίες και συναινέσεις λέγοντας «ναι στις συναινέσεις αλλά για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, να ενδυναμώσουμε την εξωτερική πολιτική όχι για να μείνουμε στα ίδια και να μοιράσουμε καρέκλες».
Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του με την λέξη «Πάμε» που ήταν σλόγκαν στην προεκλογική εκστρατεία του 2009.
papandreou-irakleio-2
Οι προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του κατέθεσε και δύο προτάσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η διαχείριση του χρέους.
Η πρώτη ήταν να καθίσουν τα κόμματα σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με μόνο στόχο την εθνική στρατηγική.
Η δεύτερη ήταν να διοργανωθεί ένα διεθνές συνέδριο στο οποίο θα πάρουν μέρος όλα τα «φωτεινά» μυαλά του κόσμου με αντικείμενο την κατάθεση και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης χρέους.
Εποχές ... προ του 2000, θύμιζε, το απόγευμα της Παρασκευής, η εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς", σήμερα, κυρίως λόγω των προσώπων που έσπευσαν, από νωρίς, στο χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση - αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου.
karximakis-irakleio
kourakis-irakleio
Στο "Ατλαντίς" κατέφθασαν ο υφυπουργός Εργασίας Β.Κεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ.Αρναουτάκης, πρώην βουλευτές (Β.Σχοιναράκη, Μ. Καρχιμάκης, Φ. Παρασύρης, Μ. Φραγκιαδουλάκης, Μ. Στρατάκης, Γ. Σκουλάς), πρώην στελέχη νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Κουράκης, αλλά και αρκετός κόσμος.
Φ. Πετσάλνικος: "Νέα αφετηρία, όχι πολιτικό μνημόσυνο"
Τον Γιώργο Παπανδρέου προλόγισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου", Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της οικογένειας των Παπανδρέου, με έμφαση στην πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου.
"Η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο αλλά δεν αποτελεί πολιτικό μνημόσυνο. Στόχος είναι να τιμήσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και να ενημερώσει τους νεότερους" - είπε ο Φ. Πετσάλνικος τονίζοντας ότι αποτελεί λόγο για διάλογο, με σκοπό να συμβάλλει στην αφύπνιση, τη συμμετοχή και κυρίως των νέων ανθρώπων.
"Η έκθεση αφορά μια νέα αφετηρία, μια νέα πορεία, που έχει ανάγκη ο λαός. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη συρρίκνωση; Βολευόμαστε;" - είπε ο Φ.Πετσάλνικος, απευθύνοντας ένα ερώτημα σε σχέση με τη σημερινή εικόνα και μειωμένη διεισδυτικότητα του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο, αλλά και την κατακρήμνιση των ποσοστών του.
"Το μέλλον θα δείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε, με αγώνα και συμπόρευση, όπως στο παρελθόν" - είπε, κλείνοντας, ο Φ. Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive