Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Υπεύθυνος και σοβαρός εμφανίστηκε ο Α.Τσίπρας σήμερα στο ΥΠΕΘΑ


Ένας υπεύθυνος και σοβαρός σε θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας και των εθνικών θεμάτων που την "καίνε", Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Ερωτηματικά υπάρχουν, μόνο για τις αμυντικές επενδύσεις και τους εξοπλισμούς, όπου η θέση του κρίνεται ως ¨θολή" Οι θέσεις του αναφορικά με τα θέματα αυτά, σε μία πρώτη σταχυολόγηση:
Κυπριακό...
"Η απόφαση της Τουρκίας για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας με την παρουσία δύο πολεμικών πλοίων συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτά ορίζονται από το διεθνών δίκαιο.

Η πρόκληση αυτή έχει στόχο να τορπιλίσει τη διαδικασία διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού υπό τον ΟΗΕ και τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. Ρίχνει λάδι στη φωτιά".

Εξοπλισμοί

"Οι μεγάλες αδυναμίες στο χώρο των εξοπλισμών δεν σχετίζονται με την παρούσα κρίση αλλά με τις σκανδαλώδεις συμβάσεις του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με την προμήθεια ανταλλακτικών. Είναι ανάγκη να φύγουμε από αυτό το μοντέλο των αμυντικών δαπανών του παρελθόντος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση".

Ένοπλες Δυνάμεις

"Η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας παραμένει ισχυρή και αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και στο φιλότιμο του προσωπικού. Οι μεγάλες αδικίες πρέπει να αποκατασταθούν και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να υλοποιούνται. Η στρατιωτική ηγεσία περιβάλλεται από την εμπιστοσύνη μας διότι το κράτος θα έχει συνέχεια"

1 σχόλιο:

  1. "Είναι ανάγκη να φύγουμε από αυτό το μοντέλο των αμυντικών δαπανών του παρελθόντος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση"
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
    Άρα δηλαδή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΠΛΑ .
    Κι εφόσον δεν αγοράζουμε καινούργια όπλα και ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ,
    τότε...
    ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive