Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Άρειος Πάγος: Αυτοπροσδιορίζεται ως ... "αναρμόδιος" για τις εφόδους εφοριακών σε σπίτια. Μήπως χρειάζεται επαναλειτουργία του Μαντείου των ... Δελφών;

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ;  Αναρμόδια να κρίνει αν εφοριακοί μπορούν να διενεργούν εφόδους σε κατοικίες ή επαγγελματικές έδρες φορολογουμένων για φορολογικό έλεγχο και αναζήτηση χρημάτων χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού δηλώνει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η σχετική απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (6 έναντι 5) από τη διοικητική ολομέλεια της εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Υπουργείου Οικονομικών. Το ερώτημα είχε αποσταλεί μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την ΥΠ. Αριθμ. 256/2014 γνωμοδότησή του για είσοδο της Εφορίας σε κατοικίες ή την επαγγελματική έδρα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.
Πάντως, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αποφάσισαν.... ωστόσο να υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια γνωμοδότηση- η οποία δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα-από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει το οικονομικό έγκλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive